چکیده
هدف: در این مطالعه، تاثیر مصاحبه ی انگیزشی بر روی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به صرع مورد ارزیابی قرار گرفت.
روشها: 56 بیمار مبتلا به صرع در یک کارآزمایی بالینی به صورت تصادفی به گروه های مداخله و کنترل تقسیم شدند. مصاحبه ی انگیزشی در طول 5 جلسه برای گروه مداخله انجام شد و گروه کنترل، خدمات مراقبت سلامت را دریافت کردند. پرسشنامه ی کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به صرع (QOLIE-89) به عنوان پیش و پس آزمون برای هر دو گروه مورد استفاده قرار گرفت. قبل و دو ماه بعد از درمان، هر دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها توسط آزمون t، آزمون مربع کای و آزمون t جفتی تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که میانگین امتیاز QOLIE-89 در گروه مداخله قبل و بعد از درمان، به ترتیب 8.55 ± 38.94 و 7.99 ± 70.90 بود و در گروه کنترل، به ترتیب 12.27 ± 44.59 و 7.16 ± 36.52 بود. گروه مداخله، افزایش معنادار امتیاز را در کیفیت زندگی خود (p<0.001) نشان دادند؛ در حالی که گروه کنترل کاهش امتیاز (p<0.001) را داشتند.
نتیجه گیری: رویکرد مصاحبه ی انگیزشی میتواند به عنوان یک روش درمانی برای بهبود کیفیت زندگی بیماران مورد استفاده قرار گیرد.
1-مقدمه
به علت تشنج های غیر قابل پیشبینی، بیماران مبتلا به صرع پیامدهای اقتصادی، اجتماعی، فیزیکی و روانی را در تمام ابعاد زندگی خود تجربه میکنند. شیوع جهانی صرع بین 0.5 تا 0.9 درصد برآورد شده است. یک مطالعه ی ایرانی شیوع 1.8 درصد صرع را در مناطق روستایی و شهری ایران نشان داد. برخی از مطالعات در ایران، آفریقا، ایالات متحده و انگلستان نشان دادهاند که بیماران مبتلا به صرع، بدنامی اجتماعی را تجربه میکنند و به عنوان بیمار روانی، بیعقل، دیوانه شناخته میشوند. مطالعات متعدد در سراسر جهان، بدفهمی و نگرش های منفی را در جمعیت عمومی گزارش کرده اند. افراد مبتلا به صرع بدون شک در برابر بدنامی فراگیر در بسیاری از جوامع آسیب پذیر هستند....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.