چکیده
مدل پیشنهادی ما شرایطی را مشخص می کند که تحت آنها، افراد از لحاظ درونی جهت انجام اثربخش وظایف خود برانگیخته می شوند. این مدل بر تعامل میان سه دسته از متغیرها تمرکز می کند: (الف) وضعیت های روان شناختی کارکنان که باید برای توسعه "رفتار کاری دارای انگیزه درونی" وجود داشته باشند؛ (ب) ویژگی های شغلی که می توانند این حالت های روان شناختی را ایجاد کنند؛ و (ج) ویژگی های افراد که تعیین می کنند یک فرد چقدر به شکلی مثبت به یک شغل پیچیده و چالش آفرین پاسخ می دهد. این مدل برای 658 کارمند آزمایش شد که در 62 شغل متفاوت در هفت سازمان فعالیت می کنند، و یافته ها از روایی آن حمایت می نمایند. تعدادی از ویژگی های خاص این مدل مورد بحث قرار می گیرند (از جمله استفاده از آن بعنوان مبنایی برای تشخیص ویژگی های مشاغل و ارزیابی پروژه های بازطراحی شغلی)، و این مدل با نظریات دیگر طراحی شغلی مقایسه می شود.
1-مقدمه
بازطراحی کار، در تلاش جهت بهبود همزمان بهره وری و کیفیت تجربه کاری کارکنان در سازمان های معاصر، بطور فزاینده ای در حال کسب اهمیت بعنوان یک استراتژی می باشد. اگرچه مزایای بازطراحی کار (یا "غنی سازی شغلی" یا "توسعه شغلی") وسیعا در ادبیات مدیریت مورد توجه قرار می گیرند، اما در حقیقت چیز زیادی در این مورد مشخص نیست که چرا کار "غنی سازی شده" گاهی اوقات منجر به برآیندهای مثبت برای کارکنان و برای سازمان های کارفرمای آنها می شود...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.