چکیده
این مقاله یک کنترلکننده هوشمند برای «کنترل بار فرکانس (LFC)» در محیط شبکه هوشمند (SG) ارائه میکند که در توپولوژی ارتباطات از طریق تکنولوژی چندعاملی (MAS) تغییراتی را ایجاد مینماید. در این مطالعه، اثرات القایی شبکه، تأخیر زمانی و تغییر در توپولوژی ارتباطی (CT) برای بررسی عملکرد سیستم بهصورت حلقه بسته در نظر گرفته شده است. یک روش کنترل قطع و وصل رخداد به منظور کاهش بار ارتباطی در شبکه استفاده میشود. یک کنترلکننده هوشمند مبتنی بر یادگیری تقویتی حاوی یک واحد تخمین گر دوسطحی و واحد کنترلکننده در هر سیستم چند ناحیهای در نظر گرفته میشود. برای تنظیم پارامترهای کنترلکننده، از بهینهسازی انبوه ذرات (PSO) استفاده میشود. استراتژی کنترلی پیشنهادی و معماری سیستم بهصورت MAS برای LFC در شبکه هوشمند به طور دقیق مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفته و برای شرایط مختلف بار و تنظیمات مختلف شبکه مورد تأیید قرار میگیرد. علاوه بر این، میانگین خطای مربعات برای حالتهای سیستم قدرت با CT نیز تحلیل میشود. نتایج این مطالعه امکان پیادهسازی کنترلکننده پیشنهادی و همچنین توانایی MAS برای عملیات LFC را در SG با تغییرات CT تأیید مینماید.
1-مقدمه
مسئله کنترل بار فرکانس (LFC) یکی از مهمترین مسائل در سیستمهای برق بزرگ به دلیل عدم تعادل بین تولید و تقاضای بار و تلفات سیستم است. بنابراین، نظارت و نگهداری یک سیستم قدرتمند متصل بیشتر از پیش مورد نیاز است. در سالهای اخیر، به دلیل ویژگیهای پراکندگی و لزوم کنترل پیشرفته در محیط شبکه هوشمند (SG)، مسئله LFC اهمیت زیادی پیدا کرده است. ساختارهای متداول LFC به علت محدودیت در تبادل اطلاعات با مناطق وسیع، کنترل گسترده از نظر جغرافیایی و همچنین افزایش محاسبات و پیچیدگیهای ذخیرهسازی، با مشکلات زیادی مواجه شدهاند. ساخت ساختارهای LFC غیرمتمرکز / پراکنده میتواند یک راه مؤثر برای حل این مشکل باشد. کنترل پراکنده امکانپذیرتر، قابلاعتمادتر، سادهتر و مقرونبهصرفه تر است [1]. روش کنترل پراکنده بهتر از روشهای متمرکز برای پیادهسازی روشهای نظارتی / کنترلی مقاوم در کاربردهای SG عمل میکند [2]. با این حال، برای انجام این کار SG نیاز به سیستمهای ارتباطی قابلاعتماد دارد....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.