چکیده
در سالهای اولیهی تکامل تلفنهای همراه، دستگاههای همراه تنها خدماتی صوتی را در اختیار کاربران قرار میدادند تا بتوانند به وسیلهی آن به ارتباط با یکدیگر بپردازند. ولی امروزه، فناوری موبایلی دستخوش تغییرات زیادی قرار گرفته است به گونهای که امروزه دستگاههای موبایلی به کاربران اجازه میدهند تا نه تنها به ارتباط با یکدیگر بپردازند بلکه بتوانند خدمات مختلفی اعم از تماسهای ویدئویی، خدمات مرورگری سریع، بازیهای دو بعدی و سه بعدی، دوربین، خدمات بانکداری، خدمات جی پی اس، خدمات اشتراکگذاری فایل، خدمات ردیابی، تجارت الکترونیک و بسیاری از خدمات دیگر را مورد استفاده قرار دهند. تغییراتی که در فناوری موبایلی صورت گرفته است را میتوان ناشی از تحول سیستم عامل، سختافزار، شبکه و یا حافظهی این دستگاهها دانست. در این مقاله قصد داریم نگاهی به سیر تکامل معماریهای سیستم عامل موبایلی، چالشها و مسائل پیش روی سیستمهای عامل موبایلی داشته باشیم.
1-مقدمه
یک سیستم عامل موبایلی را میتوان نرمافزاری سیستمی دانست که به طور خاص برای اجرا بر روی دستگاههای دستی مانند تلفنهای همراه، دستیار دیجیتال شخصی (PDA) طراحی شده است. سیستم عامل موبایلی را میتوان به عنوان پلت فرمی در نظر گرفت که در رأس آن، برنامههای کاربردی بر روی دستگاههای موبایلی اجرا میشوند. هر سیستم عامل از معماری مختص به خود برخوردار میباشند. دستگاههای موبایلی، باعث تغییر و تحول در روش دسترسی کاربران سراسر دنیا به خدماتی اعم از تماسهای صوتی تا دستگاههایی که به کاربران اجازه میدهد تا در هر زمان و مکانی به خدمات ارزش افزوده دسترسی داشته باشند،گردیده است…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید