چکیده
واحدهای تولید همزمان برق و حرارت (CHP) قادر هستند که انرژی الکتریکی و نیز انرژی حرارتی را بهصورت همزمان تولید کنند. این مقاله با هدف حل مسئله برنامهریزی تولید انرژی حرارتی و برق بهینه در ریزشبکههای یکپارچه برق و حرارت (MG) با در نظر گرفتن عدم قطعیت مربوط به قیمت خریدوفروش برق از بازار برق ارائه میشود. MG ی مورد مطالعه شامل انواع مختلفی از واحدهای CHP، یک واحد حرارتی، یک بویلر، سیستم ذخیرهسازی انرژی الکتریکی، و مخزن ذخیره انرژی حرارتی میباشد. قابلیت تبادل انرژی الکتریکی بین MG و بازار برق در این مقاله در نظر گرفته شده است و در آن، MG قادر است که توان را از شبکه یا به شبکه بخرد، بفروشد. هدف اصلی، دستیابی به نقاط مرجع بهینه برای مؤلفههای MG بهمنظور مینیمم سازی هزینههای بهرهبرداری از MG با در نظر گرفتن عدم قطعیت قیمت بازار برق میباشد که با استفاده از روش بهینهسازی تصادفی (RO) صورت میگیرد. این روش بهمنظور بهینهسازی مقاومت استراتژی تصمیمگیری به کار میرود. درنتیجه، پاسخ بهینه که برای برنامهریزی بهینه MG ارائه میشود، MG را از شرایط هزینههای بهرهبرداری بالا با در نظر گرفتن اختلاف نامطلوب با قیمتهای برق بازار در مقایسه با مقادیر پیشبینی شده، بازمیدارد. روش پیشنهادی شبیهسازیشده و پاسخهای بهینه ارائه و مورد تحلیل قرار میگیرند تا تأییدکننده عملکرد الگوی پیشنهادی RO باشند.
1-مقدمه
واحدهای تولید همزمان انرژی حرارتی و برق (CHP) بهعنوان راهکارهای عملی برای تأمین انرژی برق و تقاضای انرژی حرارتی در مصرفکنندههای تجاری و صنعتی شناخته میشوند. چنین واحدهایی انرژی حرارتی اتلافی را در حین تولید سوختهای فسیلی به انرژی الکتریکی جمع کرده و به روشی مشابه، بازیابی میکنند که درنتیجه بازدهی را تا 90% افزایش میدهند [1]و[2]. علاوه بر این، گازهای آلاینده نیز به میزان حدود 13% تا 18% با استفاده از واحدهای CHP برای تولید گرما و برق بهصورت همزمان کاهش مییابد [3]. توجه به انرژی قابلاطمینان و امنیت در تأمین را میتوان بهعنوان سایر مزایای واحدهای CHP برشمرد. باید خاطرنشان کرد که انرژی حرارتی و برق تولیدی توسط واحدهای CHP دارای وابستگی متقابل هستند که بهعنوان ناحیه کار امکانپذیر (FOR) برای چنین واحدهایی تعریف میشود...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.