چکیده
مطالعه حاضر به روش طرح پژوهشی نیمه تجربی انجام شده است و هدف اصلی آن بررسی اضطراب والدین کودکان مبتلا به اوتیسم و مقایسه نتایج پیش آزمون و پس آزمون مشاوره گروهی است. گروه های هدف این مطالعه شامل والدین کودکان مبتلا به اوتیسم است که از طریق مرکز مطالعات اوتیسم و انجمن والدین اوتیسم Khon Kaen انتخاب شدند. جامعه نمونه معرف، والدین کودکان مبتلا به اوتیسم از مرکز مطالعات اوتیسم و انجمن والدین اوتیسم Khon Kaen است که به پرسشنامه های اضطراب پاسخ داده و به صورت داوطلب در جلسات مشاوره گروهی شرکت کردند. نمونه کل شامل 20 نفر بود که به دو گروه تحت عناوین گروه کنترل و گروه نمونه انتخاب شدند. ابزارهای ارزیابی که در این مطالعه استفاده شدند شامل پرسشنامه صفت-حالت اضطراب (STAI) و پرسشنامه های استیلبرگر و برنامه مشاوره گروهی، آزمون رتبه ای علامت دار همتا شده و آزمون U مانویتنی بودند. نتایج این مطالعه بعد از مشاوره گروهی نشان دهنده کاهش سطوح اضطراب در والدین کودکان مبتلا به اوتیسم در سطح معنی داری آماری 0.05 است.
1-مقدمه
پس زمینه و اهمیت مشکل
افراد مبتلا به اوتیسم افرادی هستند که قادر به برقراری روابط اجتماعی نیستند. این افراد قادر به کنترل هیجانات خود نیستند و هم در حوزه زبان کلامی و هم زبان غیر کلامی قادر به برقراری رابطه نیستند. این افراد فاقد هر نوع تعامل اجتماعی با سایر افراد هستند. افزون بر این، بر اساس اطلاعات حاصل از مطالعات می توان گفت روند بروز بیماری اوتیسم به تدریج در حال افزایش است. افزون بر این، با توجه به مشکلات رفتاری و هیجانی کودکان که از نشانه های آنان نشات می گیرد، وظیفه والدین این گروه از کودکان آن است که به آنها کمک کنند بر اساس قابلیت های خود زندگی اجتماعی سعادتمندانه ای داشته باشند...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.