چکیده
تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI)، در بیمارانی که دستگاه های الکترونی قلبی – عروقی کاشته شده مانند ضربانساز قلبی یا دفیبریلاتور قلبی (ICD) دارند، مدتهاست که ممنوع است که دلیل آن ریسک عوارض شدید و حتی مرگ در اثر برهم کنشهای تشدید مغناطیسی (MR) در پیرامون دستگاه های الکترونیکی است. در دهه گذشته، درک بهتر مکانیسم هایی که عوارض تهدیدکننده حیات ایجاد می کنند، و همچنین پیشرفت های فنی، منجر به افزایش تعداد بیماران ICD و ضربان سازی شده است که به صورت ایمن تحت MRI قرار می گیرند. این مقاله مروری، یافته های کلیدی را بر اساس تحقیقات پایه و آزمایش های بالینی در طول 20 سال گذشته و تاثیر آن بر اقدامات بالینی کنونی فهرست می کند. امروزه که دستگاه های MR مشروط به عنوان استاندارد مراقبت به کار می روند، MRI در بیماران دارای ضربان ساز و ICD به صورت یک روش رایج بالینی به کار گرفته می شود. بااین وجود، مراقبت ها و توصیه های خاص ارائه شده برای این دستگاه ها باید به دقت انجام شود تا ریسکی برای بیمار ایجاد نشود که این امکان می تواند سبب ظهور فناوری های MR جدید و افزایش شاخص ها و تعداد بیماران در آینده شود.
«شخصی که ایده جدیدی دارد، مهم تصور نمی شود تا زمانی که ایده به موفقیت برسد» مارک تواین.
-1مقدمه
تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI)، تکنیک تصویربرداریی است که در انواع کارهای تشخیصی در رابطه با بی نظمی های عصبی، بیماری های عضلانی و اسکلتی مورد استفاده قرار می گیرد. مهم تر اینکه، MRI، کنتراست بافت نرم بهتری را در مقایسه با دیگر روش های تصویربرداری ارائه می کند بدون اینکه تابش را یونیده کند. در حوزه قلبی عروقی، MRI امروزه یک روش عالی برای ارزیابی عملکرد موضعی و عمومی قلب، شناسایی آسیب میوکاردیال و احتمال حیات بعد از سکته قلبی، بیماری قلبی مادرزادی و شناسایی التهاب یا انفیلتراسیون قلبی در بیماری های نادر مانند بیماری فابری یا بینظمی های هماتولوژیکی خاص است [1]. هم زمان، تعداد بیمارانی که دستگاه الکترونیکی قلبی عروقی کاشته شده (CIED) را دریافت کرده اند به سرعت و پیوسته در حال افزایش است و اکنون چندین میلیون نفر در سراسر جهان را شامل می شود. در اوایل 2005، براورد شد که تقریباً 75% همه بیماران با سیستم های ضربان ساز یا دفیبریلاتور قلبی قابل کاشت (ICD) در آینده نیاز به بررسی MRI دارند که به علت احتمال بالای بیماری های همزمان مانند سکته، بیماری های کمر، آتروز یا سرطان در این گروه از بیماران است...
از طریق لینک زیر می توانید مقاله انگلیسی را به صورت رایگان دانلود فرمایید و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده نمایید.