چکیده
این مقاله یک روش تخمین جهتگیری لبه تصویر را با استفاده از روش منطق فازی پیشنهادی میکند. ایده اصلی تخمین جهت، طراحی درونیابی تصویر همجهت با لبه برای افزایش رزولوشن عکس است. محاسبه جهت پیکسل لبه عکس بر اساس انواع مختلفی از گرادیانها که با زاویههای مختلفی از پیکسل لبه خاصی از عکس اندازهگیری میشوند، صورت میگیرد. جهت پیکسل لبه عکس به نه (9) زاویه مختلف تقسیمبندی میشود تا تضمینکننده کیفیت تخمین جهت باشد. مزیت اصلی روش پیشنهادی مبتنی بر منطق فازی این است که محاسبه جهت به زبان انسانی و با کمک قواعد ساده فازی صورت میگیرد. استفاده از تابع عضویت ساده و نیز قواعد مورد نظر به طراحی یک الگوی تخمین جهت کارآمد و در عین حال ساده کمک میکند. نتایج عملی نشان میدهد که روش تخمین مبتنی بر منطق فازی حتی در صورتی که تصویر تحت تأثیر نویز باشد، عملکرد خوبی دارد.
1-مقدمه
لبه یکی از ویژگیهای مهم تصاویر است که به انسان در درک آن کمک کرده و در کاربردهای کامپیوتری نظیر استخراج ویژگی، شناسایی الگو، جزء بندی تصویر و تحلیل لبه و بافت کمک میکند. امروزه، افزایش رزولوشنهای بالا یک حوزه چالشبرانگیز در پردازش تصویر به شمار میآیند که مستلزم بررسی دقیق پیکسل لبه است. مشخصههای پیکسل تصویر نظیر لبه، بافت و جهت میبایست به صورت مناسب شناسایی گردد تا الگوریتمهای مختلف افزایش رزولوشن تصویر قابل طراحی باشند. این تحقیق یک روش تخمین جهت لبه را بر اساس تحلیل حوزه فازی پیشنهادی میکند که قادر است عدم قطعیتها را نیز تصویر کند. روشهای متعددی برای شناسایی خط و لبه تصویر توسط محققین در حوزه پردازش تصویر پیشنهاد شده است. از آنجایی که پیکسل لبه بر اساس تغییرات شفافیت پیکسل در مقایسه با پیکسلهای مجاورش تعیین میشود، یک روش ساده برای شناسایی پیکسل لبه، گرادیانهای پیکسل است. در این مقاله، ما استفاده از ایده یافتن ماکزیمم گرادیان را از میان مجموعه گرادیانهای محاسبه شده در جهتهای مختلف برای شناسایی پیکسلهای لبه پیشنهاد میکنیم. جهتگیری نیز از روی لبهها و با استفاده از الگوی منطق فازی محاسبه میگردد...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.