چکیده
در برنامه های سنجش عملیاتی که نظریه پرسش- پاسخ را به کار می برند، نا متغیر بودن پارامتر های سوال زمانیکه سوال در موقعیت های مختلفی ازجمله موقعیت ساخت سوال نسبت به زمانیکه در موقعیت اجرای میدانی ظاهر می گردد، با تهدید مواجه می شود. این مطالعه داده هایی را مورد استفاده قرار می دهد که حاصل از سنجش های گسترده ای برحسب تغییرات مدل دشواری سوال راش است که تابعی از تغییرات موقعیت، سطح آزمون، محتوای آزمون و شکل سوال است. به دنبال پیگیری در جهت یک تحلیل واقعی از داده ها، مطالعه شبیه سازی در جهت سنجش تأثیر تغییر موقعیت سوال بر معادل سازی انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داده که تغییر موقعیت سوال به شکل معناداری تغییر دشواری سوال راش را تحت تأثیر قرار می دهد. اگر چه به نظر می رسد فرایندهای آزمون سازی در موقعیت های پژوهشی تا حدی اثر شدید تغییر موقعیت سوال را کاهش می دهند، اما در برنامه های سنجشی که سایر شیوه های آزمون سازی یا سایر مدل های معادل سازی را به کار می برند، باید نتایج معادل سازی با هم ترکیب شوند.
1-مقدمه
کاربردهای نظریه پرسش- پاسخ ویژگی نا متغییر بودن پارامترهای سوال را شامل می شود. از همین رو زمانیکه مفروضه های زیربنایی رعایت می شوند، IRT از شیوه کاربرد پارامترهای حاصل از نمونه قبلی آزمون شوندگان برای نمونه جدید هم حمایت می نماید. از لحاظ نظری، فواید نامتغییر بودن پارامتر های سوال اجازه کاربردهایی همچون سنجش انطباقی با کامپیوتر و سنجش پیش معادل سازی را می دهد.
برخی از تهدیداتی که در ارتباط با نامتغییر بودن پارامتر های سوال وجود دارند مربوط به سطح سوال می شود که این مقوله شامل، اثرات زمینه ای، اثرات موقعیتی سوال، اثرات آموزشی، حجم نمونه متغییر و سایر منابع مجموعه پارامترهای سوال است که صراحتاً در کاربردهای IRT کنترل و تشخیص داده نمی شود. برخی از پژوهشگران موجودیت اثرات این قبیل عوامل مربوط با سطح سوال را مورد پژوهش قرار داده اند....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.