چکیده
کنترل بهینه ی مزرعه ی بادی در مقیاس بزرگ برای توسعه ی سیستم های انرژی نو و ادغام آنها به شبکه ی برق جهت تأمین برقی قابل اعتماد، امن و کارآمد به یک مسئله ی حیاتی و بغرنج تبدیل شده است. از میان بسیاری از فن آوریهای تواناسازی، پژوهش اخیر از جانب انجمن برق و نیرو و انجمن هوش محاسباتی (CI) نشان داده که پژوهش CI می تواند نوآوری های فنی کلیدی را برای این مسئله ی چالش برانگیز ارائه نماید. در این مقاله، یک شبکه ی عصبی کنترل کننده را برای کنترل توان راکتیو مزرعه ی بادی با دو ژنراتور القایی تغذیه (DFIG) ارائه می نماید. به طور خاص، ما به بررسی یادگیری آنلاین و روش کنترل با برنامه نویسی دینامیکی تطبیقی برای کنترل مزرعه ی بادی و ادغام آن با شبکه می پردازیم. این کنترل کننده می تواند به طور مؤثری نوسان سیستم مزرعه ی بادی را پس از خطای زمین شبکه تعدیل نماید. در مقایسه با استراتژی های کنترلی پیشین، این کنترل کننده آنلاین و مدل آزاد است بنابراین می تواند پیچیدگی کنترل را کاهش دهد. مطالعات شبیه سازی در مطلب/سیمولینک انجام شده اند و نتایج اثربخشی کنترل کننده ی ADP را ثابت می کنند.
فهرست مطالب
1-مقدمه
2-مدل سیستم توربین بادی DFIG
1-2-مدل ترین درایو (محور راه انداز)
2-2-مدل خازن لینک DC
3-2-مدل کنترل کننده ی طرف روتور
4-2-مدل کنترل کننده ی طرف شبکه
3-سیستم توربین بادی DFIG با کنترل کننده ی ADP
1-3-مدل آزاد و آنلاین ADP
2-3-طراحی کنترل کننده ی مزرعه ی بادی براساس ADP
3-3- طراحی شبکه ی واقع در مرحله ی انتقال
4-3- طراحی شبکه ی عامل
4-نتایج شبیه سازی و آنالیز
1-4-مورد 1: سیستم قدرت باس نامحدود تک ماشینه (SMIB)
2-4- مورد 2: سیستم قدرت چند ماشینه
5-نتیجه گیری و کار آینده
1-مقدمه
توسعه انرژی های نو برای سیستم های برق پایدار، کارآمد و تمیز به موضوعی بحرانی و پژوهشی در سرتاسر جهان تبدیل شده است. از میان منابع مختلف انرژی های نو، انرژی بادی سریعترین رشد را در جهان داشته است. از آنجاییکه باد تصادفی و متناوب است، مانع اصلی در راه توسعه ی این انرژی عدم کنترل کارآمد آن می باشد. در این مقاله، ما بر روی برنامه ریزی دینامیک تطبیقی (ADP) بر مبنای کنترل توان راکتیو مزرعه ی بادی تحت خطای شبکه تمرکز می نماییم.
در کل، به طور عمده سه نوع ژنراتور برق بادی وجود دارد: ژنراتور القایی قفس سنجابی، ژنراتور سنکرون آهنربا دائم و ژنراتور القایی تغذیه ی دوبل ژنراتور DFIG به علت مزایایی که نسبت به دو نوع دیگر دارد، بیشتر در سیستم برق بادی استفاده می شود. ویيگی های DFIG عبارتند از راندمان بالا، کنترل انعطاف پذیر و سرمایه گذاری کم. استاتور DFIG مستقیماً به شبکه ی برق وصل می شود، در حالیکه روتور ازطریق یک مبدل پشت به پشت به شبکه متصل می گردد، این امر تنها 20 تا 30% ظرفیت نامی DFIG را می گیرد به این دلیل که مبدل تنها جریان محرک DFIG را تأمین می کند. مبدل از سه بخش تشکیل می شود: مبدل سمت روتور (RSC)، مبدل سمت شبکه (GSC) و خازن لینک DC.طبق پژوهش پیشین، کنترل کننده ی مبدل اثر قابل توجهی بر روی پایداری DFIG متصل به شبکه دارد....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.