چکیده
الگوریتم تبادلِ کلیدِ دیفی-هلمن یکی از محبوبترین الگوریتم های مورد استفاده در رمزنگاری میباشد.
نهان نگاری، رویکرد اختفای اطلاعات در رسانه است. هنگامیکه این رسانه، تصویر باشد، این رویکرد را نهان نگاریِ تصویر مینامیم. در حال حاضر، محبوبترین الگوریتم برای نهان نگاری تصویر، "الگوریتم ادغام در کم ارزشترین بیت" (یا به اختصار الگوریتم LSB) میباشد. اما ثابت شده است که به راحتی میتوان امنیت LSB را به خطر انداخت، از این رو این الگوریتم نا امن است. پیشنهاد ما این است که برای تعیین موقعیت پیکسل تصویر (پیکسلی که قرار است اطلاعات در آن جاسازی شوند) از الگوریتم دیفی-هلمن استفاده شود. در الگوریتم دیفی-هلمن، هر دوی فرستنده و گیرنده، کلیدهای خصوصی را نگه میدارند. همچنین کلید عمومی نیز میان آنها به اشتراک گذاشته می شود. فرستنده، یک کلید عمومی را برای گیرنده ارسال میکند و برعکس. این کلید عمومی چیزی جز حاصلضرب کلید خصوصی در کلید عمومی نمیباشد. کلید مخفی به اشتراک گذاشته میشود، سپس کلید عمومی دریافت شده، در هر یک از کلیدهای خصوصی ضرب میشود. اکنون، مقدار بدست آمده نشاندهنده ی موقعیت پیکسلی میباشد که برای جاسازی نمودن دادهها در نظر گرفته میشود. بنابراین، تمام پیکسلها در مقدار بدست آمده ضرب میشوند تا موقعیت اولین بیت برای استفادهی LSB تعیین شود. اگر همچنان تعدادی از دادهها باقی بمانند، کلید مشترک از 1 تفریق میشود، سپس تمام پیکسلهای متناظر با این مقادیر جدید پر میشوند و این روند تکرار میشود تا زمانیکه تمام اطلاعات پنهان شوند.
1-مقدمه
نهاننگاری فرایندی است که در آن از رسانههایی همچون تصاویر، ویدئوها، متن و غیره، بهعنوان پوششی برای مخفی نمودن دادهها استفاده میشود. کلمهی نهاننگاری یا steganography به زبان یونانی میباشد و از دو کلمه تشکیل شده است. کلمهی اول "steganos" که به معنای "پنهان شده یا پوشش داده شده" و کلمهی دوم "graphein" که به معنای "نوشتن" میباشد. نهاننگاری اغلب با رمزنگاری اشتباه گرفته میشود. هرچند که هر دوی آنها اهداف مشابهی دارند اما ذاتا متفاوت هستند…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید..