چکیده
هدف از این مرورِ منابع و متون، بررسی چگونگی تاثیر سبک های فرزند پروری بر رفتار روانی – اجتماعی نوجوانان است. رفتار روانی – اجتماعی به استقلال، هویت و پیشرفت و موفقیت یک نوجوان اشاره دارد. در این مقاله همچنین تحقیقات Diana Baumrind در مورد سبک های خاص فرزند پروری و نقش والدین در کمک به نوجوانان جهت دستیابی به توسعه ی مناسب روانی – اجتماعی مورد بررسی قرار می گیرد. تئوری روانی – اجتماعی روانی Erik Erickson نشان می دهد یک نوجوان از طریق "بحران هویت" رشد پیدا می کند که در آن، نوجوان همسان سازی با عقاید / ارزش های والدین و دیدگاه پدر و مادر در مورد نوجوان را شروع می کند. سبک ها و شیوه های فرزند پروری و خود پنداره (خویشتن پنداری) نوجوانان، کاملاً در توسعه ی روانی اجتماعی نوجوانان در هم تنیده شده است.
-1مقدمه
تحقیقات نشان می دهد که سبک های فرزند پروری و کیفیت روابط والدین و نوجوانان می تواند بر توسعه ی روانی اجتماعی در میان نوجوانان تاثیر بگذارد. احساسات نوجوانان، استقلال، موفقیت و هویت آنها، همگی به عنوان بخش از توسعه ی روانی اجتماعی در طول زندگی نام برده شده است (Erickson, 1968). نظریه ی روانی اجتماعی اریک اریکسون، توسعه و رشد نوجوان را از طریق مجموعه ای هشت مرحله ای توضیح می دهد که مبتنی بر تاثیر تجربه ی اجتماعی است (Erickson, 1968). نظریه ی اریکسون توضیح می دهد چگونه هر مرحله بر اساس تکمیل مرحله ی قبلی، ایجاد شده است. سایر عوامل موثر بر رشد روانی اجتماعی نوجوانان شامل سبک های مختلف فرزند پروری است. این سیک های فرزند پروری شامل تقاضامند بودن در مقابل پاسخگو بودن و ساختار در مقابل غیر ساختار است. سبک های فرزند پروری و نقش فرزند پروری، هر دو جنبه هایی مهم در کمک به نوجوانان برای دستیابی به رشد بهینه ی روانی اجتماعی هستند…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.