این فایل یک تحقیق کلاسی در سطح کارشناسی ارشد رشته های حقوق بین الملل، روابط بین الملل، سازمان های بین الملل، حقوق معاهدات، و حقوق بشر است و به مفهوم مداخله ی بشردوستانه، تحولات آن، و مصادیق آن در چارچوب حقوق بین الملل و به ویژه منشور ملل متحد می پردازد.
با پایان جنگ سرد، سلسله درگیریهای نظامیای شکل گرفت که از آنها با عنوان مداخله بشردوستانه یاد میشود.در این نوع مداخله نظامی، کشور یا گروهی از کشورها با هدف متوقف ساختن نقض حقوق بشر در کشوری دیگر به مداخله نظامی اقدام میکنند.آنچه در این بحث اهمیت دارد مشروعیت این نوع مداخلات است.در تعاریفی که از مداخله بشردوستانه میشود، ابعاد متفاوتی از این پدیده مانند حدود آن، نقض نسبی صلاحیت دولت ملی، شرایط توسل به مداخله بشردوستانه، و...مورد بررسی قرار گرفته است، آنچه باید به آن توجه داشت موضوع یا هدف مداخلات(کسانی که مداخله برای کمک به آنها صورت میگیرد)، عامل مداخلات(کشورها یا سازمانهای بینالمللی مداخله کننده)و حدود نقض حقوق بشر که به مداخله منجر میشود، ماهیت خطری که موضوع مداخله را تحدید میکند، وقوع نقض حقوق بشر در داخل یک کشور نه در جنگ بین دو کشور و عدم اتکای مداخله بر یک قرارداد یا معاهده است.با بررسی نظرات حقوقدانان کلاسیک مشخص میشود که شباهتهایی میان جنگ عادلانه و مداخله بشردوستانه وجود دارد.اما به نظر نمیرسد این نوع مداخلات در حقوق بینالملل جنبه عرفی داشته باشد.پیش از سال 1945 مداخلاتی از این نوع جنبه سیاسی داشتند و نه بشردوستانه.
قبل از ورود به بحث اصلی لازم است به عنوان زمینه بحث، بطور اختصار از دو دیدگاه مخالف پیرامون جواز یا عدم جواز حقوقی مداخله بشر دوستانه سخن بگوییم. آنچه در طی این مقاله مدّنظر قرار گرفت، بررسی چند نکته اساسی مورد اختلاف درباره مداخله، بشر دوستانه بود. برای روشن شدن اصل بحث، ابتدا به تعریف مداخله بشر دوستانه پرداخته شد. در تعریف، عدهای معتقد بودند: ارائه یک تعریف جامع و مانع غیرممکن است و عده دیگری ضمن ارائه یک تعریف حدّ و حدود آن نیز پرداختند. نتیجه آنکه اگرچه ارائه یک تعریف فراگیر تا حدی مشکل است، ولی میتوان با ارائه تعریفی نسبتا جامع تا حدی جوانب بحث را روشن کرد.
دانشجویان و اساتید حقوق می توانند متن کامل تحقیق آماده در خصوص مداخله ی بشردوستانه در چارچوب سازمان ملل متحد را از این بخش از سایت گروه ترجمه تخصص البرز دانلود نمایند.