ممنوعیت انتقال دانشجویان ایرانی به دانشگاههای پزشکی داخل از ۱۰ دی

ممنوعیت انتقال دانشجویان ایرانی به دانشگاههای پزشکی داخل از ۱۰ دی

قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: انتقال افرادی که از ۱۰ دی ماه ۹۷ (اول ژانویه ۲۰۱۹) برای تحصیل در رشته های گروه پزشکی به دانشگاه های خارج از کشور اقدام می کنند، ممنوع است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر حمید اکبری درباره شرایط انتقال دانشجویان گروه پزشکی خارج از کشور به دانشگاه های علوم پزشکی داخل کشور، گفت: با توجه به مشکلاتی که در نیمه اول سال جاری پیش آمد، مراجعات و مطالباتی از سوی خانواده های دانشجویان گروه پزشکی شاغل خارج از کشور ایجاد شد و دو وزارتخانه علوم و بهداشت بررسی هایی را برای حل مشکلات این دانشجویان انجام دادند.

قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: وزارت بهداشت و وزارت علوم تصمیم گرفتند که دانشجویان گروه غیر پزشکی که در رشته های موجود در دانشگاه های غیر علوم پزشکی تحصیل می کنند در صورتیکه یک ترم در دانشگاه های خارج از کشور تحصیل کرده اند با شرایطی می توانند به دانشگاه های داخل انتقال یابند.

وی گفت:  آیین نامه انتقال دانشجویان خارج از کشور  به دانشگاه های علوم پزشکی داخل کشور، بیش از ۳۰ سال است که در وزارت بهداشت اجرا می شود.

شرایط انتقال دانشجویان خارج از کشور  به دانشگاه های علوم پزشکی داخل تغییری نداشت

اکبری با تاکید بر اینکه تنها تغییر صورت گرفته در این آیین نامه انتقال دانشجویان، در تعداد واحدهای گذرانده شده در دانشگاه های خارج از کشور است، افزود: تا پیش از این، تعداد واحدهای گذرانده شده توسط دانشجویان گروه پزشکی شاغل در دانشگاه های خارج از کشور ۷۲ واحد بود که در حال حاضر براساس واحدهای موجود در سرفصل رشته مربوطه در دانشگاه های علوم پزشکی ایران این تعداد به ۳۶ واحد کاهش یافته و سایر ضوابط و قوانین در آیین نامه انتقال این دانشجویان همچنان اجرا می شود و تغییری نداشته است.

وی با بیان اینکه حداقل معدل دوره پیش دانشگاهی دانشجویان گروه پزشکی شاغل در دانشگاه های خارج از کشور باید ۱۷ باشد، گفت: همچنین معدل کتبی دیپلم این دانشجویان باید بالاتر از ۱۶ و معدل واحدهای گذرانده شده در دانشگاه خارج از کشور باید بالای ۱۵ باشد در حالیکه تا سال گذشته این معدل ها ۱۴ بوده است.

قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه این شرایط  تنها برای دانشجویانی است که تا قبل از تیرماه ۹۷ در دانشگاه های خارج از کشور مشغول به تحصیل بوده اند، تصریح کرد: چون ظرفیت پذیرش دانشگاه های علوم پزشکی داخل کشور محدود و متقاضی رشته های گروه پزشکی زیاد است و حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد داوطلبان کنکور متقاضی ورود به رشته های گروه پزشکی هستند.

ممنوعیت انتقال افرادی که از ۱۰ دی ماه ۹۷ برای تحصیل در پزشکی خارج اقدام کنند

وی گفت: انتقال افرادی که از ۱۰ دی ماه سال جاری (اول ژانویه ۲۰۱۹ ) برای تحصیل در رشته های گروه پزشکی به دانشگاه های خارج از کشور اقدام می کنند، ممنوع بوده و باید تا انتهای دوره در دانشگاه خارج از کشور تحصیل کنند.

اکبری با بیان اینکه متقاضیان تحصیل در رشته های گروه پزشکی در دانشگاه های خارج از کشور باید در دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت تحصیل کنند، افزود: همچنین فارغ التحصیلان دانشگاه های خارج از کشور باید شرایط ارزشیابی برای مدارکی را که در خارج از کشور اخذ می کنند را داشته باشند.

قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت، تعداد افراد شاغل به تحصیل در رشته های گروه پزشکی دانشگاه های خارج از کشور را حدود ۱۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد، ۷ هزار نفر در دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت تحصیل می کنند و پرونده ارزی و تحصیلی دارند.

۹۲ نفر موفق به اخذ پذیرش از دانشگاه های علوم پزشکی داخل شده اند

وی افزود: تاکنون ۱۶۰۰ دانشجو، متقاضی انتقال به دانشگاه های علوم پزشکی داخل بوده اند که از این تعداد، ۷۰۰ نفر واجد شرایط انتقال تشخیص داده شده است و تا ۱۱ مهرماه امسال نیز تنها ۹۲ نفر موفق به اخذ پذیرش از دانشگاه های علوم پزشکی داخل شده اند.

اکبری تعداد دانشجویان انتقال یافته به دانشگاه های علوم پزشکی داخل کشور در نیمه اول سال گذشته را حدود ۲۰۰ نفر عنوان کرد و گفت: اخذ پذیرش از دانشگاه های علوم پزشکی بر عهده خود دانشجو بوده و چنانچه دانشگاه ظرفیت پذیرش داشته باشد، پس از پرداخت شهریه مصوب هیات امنای دانشگاه مورد نظر و تطبیق واحدهای گذرانده شده در دانشگاه های خارج از کشور، این افراد می توانند در دانشگاه مورد نظر ادامه تحصیل دهند.

وی افزود: اینکه گفته می شود بسیاری از این افراد، ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی داخل کشور را اشغال کرده اند و حجم زیادی از ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی را به خود اختصاص داده اند ، با واقعیات موجود چندان مطابقت ندارد.

قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت، تاکید کرد: وزارت بهداشت هیچ دانشگاه علوم پزشکی را مجبور و مکلف به پذیرش دانشجویان گروه پزشکی شاغل به تحصیل در دانشگاه های علوم پزشکی خارج از کشور نکرده است.

پذیرش کمتر از ۱۰ نفر در هر رشته در دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران

اکبری با اشاره به پذیرش۹۲ نفر از این دانشجویان در دانشگاه های علوم پزشکی گفت: بر اساس اطلاعات موجود از این تعداد، تاکنون کمتر از ۱۰ نفر در هر رشته در هر کدام از دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران پذیرش شده اند و بقیه هم در سایر دانشگاههای کشور موفق به اخذ پذیرش شده اند.

تعداد بازدید : 399

Skip Navigation Links
ثبت سفارش جدید