ساخت پلاستیک زیستی از کاه
محققان شکل جدیدی از پلاستیک زیستی ساخته اند که به راحتی تجزیه می شود. این پلاستیک از کاه ساخته می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تلگراف، شکل جدیدی از پلاستیک حافظ محیط زیست از کاه ساخته می شود. این پلاستیک در آینده نزدیک برای تولید بطری ها و بسته بندی های دیگر پلاستیکی به کار می رود.
محققان انگلیسی روشی نوین برای اصلاح ژن های یک میکروب یافته اند تا فرایند تبدیل گیاه به پلاستیک زیستی را سرعت بخشند. این نوع پلاستیک در طبیعت به راحتی تجزیه می شود.
به گفته آنان با به کارگیری ۵ درصد تولید سالانه کاه (ساقه گندم) یا ۳ درصد چغندر قند می توان نیمی از ١٧ میلیارد بطری پلاستیکی مصرف شده در انگلیس را تولید کرد.
پلاستیک زیستی از لیگنن تولید می شود که ماده ای سخت است که سبب می شود درختان و گیاهان به طور ایستاده رشد کنند. در فرایندی مشابه مولکول های شکر (به جای نفت) برای تولید پلاستیک استفاده می شود.
در همین راستا پروژه تحقیقاتی در دانشگاه های وارویک و یورک نخستین پلاستیک زیستی را از ساقه گندم تولید کرده است. به گفته محققان این فناوری تا ۵ سال دیگر برای تولید انبوه آماده است.
محققان در حقیقت ژن های نوعی باکتری به نام Rhodococcus jostii را دستکاری کردند که در خاک وجود دارد و لیگنن را می شکند. با این اقدام دانشمندان می توانند مقدار انبوه از آنزیمی را تولید کنند که لیگنن را به ماده جدیدی تبدیل می کند که در تولید پلاستیک زیستی به کار می رود.
این پلاستیک را می توان به حالت خشک، انعطاف پذیر، یا یک فیلم شفاف تولید کرد تا در بسته بندی های مختلف به کار گرفته شود.
منبع:خبرگزاری مهر