سیاره های مشتری و زحل را در آسمان شامگاهی ببینید

سیاره های مشتری و زحل را در آسمان شامگاهی ببینید

مدیر انجمن نجوم اهواز از امکان رصد سیاره های مشتری و زحل تا یک ماه آینده در آسمان شبانگاهی خبر داد.

خسرو جعفری زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پس از غروب خورشید و تاریک شدن آسمان، دو جسم نورانی تحت عنوان سیاره های مشتری و زحل در بالای افق جنوبی و افق شرقی خودنمایی می کنند.

وی با بیان اینکه سیاره مشتری در طی یک ماه آینده مهمان صورت فلکی سنبله (خوشه) است، خاطر نشان کرد: برای یافتن غول پیکرترین سیاره منظومه خورشیدی، می توان پس از غروب خورشید به سمت جنوب آسمان نگاه کرد.

به گفته جعفری زاده، سیاره مشتری را می توان ۴۵ درجه بالاتر از افق جنوبی و در سمت چپ آن ستاره‌ای آبی رنگ به نام سماک اعزل یا Spica دید.

وی با بیان اینکه می توان قمرهای سیاره مشتری به نامهای «آیو، اروپا، گانیمد و کالیستو» را با ابزارهای کوچک رصدی مشاهده کرد، اظهار داشت: سیاره مشتری پنجمین سیاره، بزرگترین سیاره منظومه خورشیدی است و در اصل این سیاره گازی شکل بوده که با جوی بسیار متراکم و غلیظ ورود دست ساخته‌های بشری به آن ممکن نیست.

وی در خصوص رصد سیاره زحل تا یک ماه آینده عنوان کرد: سیاره زحل؛ دومین سیاره منظومه شمسی از نظر ابعاد و اندازه سیاره زیبای زحل است. این سیاره در این مدت مهمان صورت فلکی حیه است

این کارشناس نجوم خاطر نشان کرد: سیاره زحل پس از غروب خورشید در بالای افق شرقی به مانند جسم نورانی سفید-شیری رنگی دیده می‌شود

وی با بیان اینکه رصد حلقه‌های سیاره زحل و قمر معروفش تیتان همیشه مورد توجه رصدگران بوده است، بیان کرد: اما دیدن حلقه‌های زحل با ابزار رصدی کوچک نیز قابل تشخیص است، ولی برای دیدن بهتر این سیاره و شکاف کاسینی به تلسکوپ قوی و بزرگتر از ۸ اینچ نیاز است.

 

تعداد بازدید : 475

Skip Navigation Links
ثبت سفارش جدید