شرکتهای دانشبنیان از ضمانت بانکی بی نیاز شدند
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توانسته است حجم قابلتوجهی از نیاز شرکتها در خصوص ارائه ضمانتنامه بانکی به دستگاههای اجرایی را جبران کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، روح اله میرامینی، مدیرعامل صندوق توسعه فناوریهای نوین در نشست شرکتها و دستگاههای کارفرما و مراکز فناور و دانشبنیان استان خوزستان با اشاره بهضرورت صدور ضمانتنامههای معتبر برای شرکتهای دانشبنیان در جهت توسعه اقتصاد دانشبنیان گفت: شرکت های دانش بنیان با حمایتهای معاونت علمی و فناوری و توافقات اخیر انجامشده با صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق توسعه فناوریهای نوین قادر خواهد بود ضمانتنامههای خود را با گستره و مبالغ بیشتر در سراسر کشور ارائه کنند.
وی ادامه داد: بهاینترتیب از دغدغههای اصلی شرکتهای فعال در حوزه علم و فناوری کشور، رفع می شود.
میرامینی بیان کرد: تعهد به حفظ منابع سپردهگذاران، عدم امکان ارزیابی تخصصی و عدم آشنایی کامل بانکها با ادبیات طرحها و ماهیت شرکتهای دانشبنیان از موانع پیش روی بانکها در مواجهه با شرکتهای دانشبنیان است.
وی افزود: این عوامل باعث شده است بانکها ریسک صدور ضمانتنامه برای این شرکتها را با دریافت آوردههای نقدی زیاد یا وثیقههای سنگین از شرکتها جبران کنند که اکثر شرکتهای دانشبنیان بهخصوص شرکتهای نوپا یا در حال رشد، با مشکلاتی در این خصوص مواجه میشوند.
وی گفت: بهاینترتیب حجم قابلتوجهی از قراردادهای فی-مابین شرکتهای دانشبنیان و دستگاههای اجرایی باوجود نیاز مبرم این دستگاهها به فناوریهای پیشرفته، اجرا نمیشوند و یا به تعویق میافتند.
مدیرعامل صندوق توسعه فناوریهای نوین خاطر نشان کرد: صندوق توسعه فناوریهای نوین، بهموجب قانون و اسناد بالادستی اجازه دارد با صدور انواع ضمانتنامهها برای شرکتهای دانشبنیان، خلأ صدور ضمانتنامههای بانکی توسط بانکها را بهخوبی جبران کند و ضمانتنامههایی را مستقیماً صادر کند.
وی بیان کرد: صندوق برای ارزیابی دقیق از ریسک و ارائه خدمات بهتر به شرکتها، به شبکهای متشکل از متخصصان فنی و اقتصادی مجهز است تا چنانچه هر شرکتی در هر نقطه کشور، نیازمند ضمانتنامه باشد، توسط متخصصین این شبکه مورد بررسی و ارزیابی قرارگرفته و با توجه به شرایط، ضمانتنامه منطبق با ریسک شرکت متقاضی، صادر شود.
مدیر بازار و ابزارهای تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی نیز، با تاکید به اینکه تسهیلات لیزینگ این صندوق مشمول محصولات دانشبنیان سرمایهای و شبهه سرمایهای میشود گفت: نرخ تسهیلات لیزینگ را از ۹ درصد تا ۱۱ درصد اعلام کرد.
وی، با ارائه آماری مبنی بر استفاده واحدهای دانشبنیان از تسهیلات اعطا شده، گفت: برای رسیدن به اهداف فعالیت اقتصاد دانشبنیان نیاز است فناوریهای نوین در صنایع موجود که صنایع پایین و متوسط هستند، تزریق شود این شرکتها از نظر نفوذ در بازار ضعیف هستند و در مقابل در زمینه قابلیتهای کارآفرینی و توسعه فناوری رشد خوبی داشتهاند.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی توسط صندوق توسعه فناوریهای نوین و با حمایت پارک فناوری پردیس معاونت علمی توانسته است حجم قابلتوجهی از نیاز شرکتها در خصوص ارائه ضمانتنامه بانکی به دستگاههای اجرایی را جبران کند.