دانشگاه تربیت مدرس دارای بالاترین آمار ثبت پایان نامه ها
رئیس مرکز اطلاعات و مدارک علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات از ثبت 200 هزار پایان نامه در پایگاه گنجینه علمی ایرانیان خبر داد و گفت: تمام متن پایان نامههای 90 دانشگاهی که تفاهم نامه اشتراک منابع را با پژوهشگاه امضا کرده بودند بر روی این پایگاه قرار داده شد.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید ابراهیم عمرانی در مراسم رونمایی از پایگاه گنجینه علمی ایرانیان سابقه فعالیت این مرکز را بیش از 50 سال ذکر کرد و افزود: در سال 1348 اولین چکیده مقالات علمی در این مرکز به ثبت رسید و پس از آن اصطلاح نامه موضوعی را در دستور کار قرار دادیم که مورد استفاده مراکزی چون کتابخانهها قرار گرفت.
رئیس مرکز اطلاعات و مدارک علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات با بیان اینکه انتشار دادههای علمی تا سال 1360 به صورت چاپی بوده است، اظهار داشت: از سال 1370 حرکت به سمت انتشار الکترونیکی را آغاز کردیم و در نیمه سال 1380 انتشارات به صورت الکترونیکی صورت گرفت.
وی با بیان اینکه در سال 80 حرکت به سمت نظام ثبتی آغاز شد، ادامه داد: در این نظام دیگر قرار نیست تا با ارسال مراسلات با دانشگاههای تولید کننده پایان نامه به انتظار این بمانیم که دانشگاهی نسخهای از پایان نامههای خود را به مرکز ارسال کند، بلکه فرآیندی بر خط طراحی شد که دانشجو از ثبت ایده و پیشنهاد (پروپوزال) تا دفاع و ثبت پایان نامه را در سیستم بارگذاری میکند.
عمرانی نظارت بر تولیدات علمی را از وظایف کمیسیون نظام اطلاع رسانی علم و فناوری دانست و یادآور شد: این کمیسیون در سال 80 شکل گرفت و بر تولیدات علمی اعم از پایان نامه، مقالات علمی، مقالات ارائه در کنفرانسها نظارت خواهد داشت.
شرایط پذیرش نسخه چاپی در پایگاه گنجینه علمی ایرانیان
وی همچنین از تدوین شیوه نامهای در زمینه اشاعه و ثبت پایان نامه خبر داد و اضافه کرد: این شیوه نامه تصویب و با دانشگاهها ابلاغ شده است.
عمرانی با اشاره به آغاز پایگاه گنجینه علمی ایرانیان خاطر نشان کرد: این پایگاه به منظور دسترسی به تمام متن پایان نامهها طراحی شده است و متقاضیان برای ثبت پایان نامههای خود در این پایگاه باید پس از ثبت نام، کد رهگیری دریافت کنند و متن پایان نامه خود را در اختیار این پایگاه قرار دهند.
رئیس مرکز اطلاعات و مدارک علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات با اشاره به لزوم نگهداری نسخه چاپی پایان نامهها یادآور شد: در صورتی که هیات امنای دانشگاهی نسخه چاپی را پذیرش نکند مرکز نیز نسخه چاپی دریافت نخواهد کرد.
شرایط پذیرش پایان نامه ها
وی با بیان اینکه پایان نامههای دانشجویان دانشگاهی که با پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات تفاهم نامه دارند در این پایگاه ثبت شده است، یادآور شد: در حال حاضر 90 دانشگاه که شامل دانشگاههای دولتی، دانشگاه آزاد و پیام نور میشود با این پژوهشگاه تفاهم نامه اشتراک منابع امضا کردند.
عمرانی تایید پایان نامهها از سوی دانشگاهها را از شروط پذیرش پایان نامهها ذکر کرد و گفت: در دانشگاههایی که تفاهم نامه با پژوهشگاه امضا کرده باشند تمام متن پایان نامههای آن دانشگاه از طریق پایگاه گنجینه ایرانیان به اشتراک گذاشته میشود.
بیشترین تعداد پایان نامه از کدام دانشگاه
رئیس مرکز اطلاعات و مدارک علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات بیشترین تعداد پایان نامههای ثبت شده در این پایگاه را مربوط به دانشگاه تربیت مدرس دانست و در این باره توضیح داد: پس از راه اندازی نظام ثبتی دانشگاه تربیت مدرس با 2 هزار و 383 پایان نامه بیشترین تعداد پایان نامه را در این پایگاه ثبت کرده است.
وی تعداد کل پایان نامههای ثبت شده در این پایگاه را 200 هزار پایان نامه دانست و ادامه داد: نظام ثبتی از سال 1387 راه اندازی شد که ثبت 116 هزار پایان نامه از این تعداد پس از سال 87 بوده است.