جذب دانش آموختگان برتر پزشکی در موسسات پژوهشی وزارت بهداشت
دانشآموختگان برتر گروه علوم پزشکی میتوانند بر اساس تفاهمنامه همکاری بنیاد ملی نخبگان و وزارت بهداشت از تسهیلات جذب در مؤسسههای پژوهشی وابسته به وزارت بهداشت بهرهمند شوند.
مهمترین اهداف این برنامه مشترک عبارتند از:
الف. هدایت دانشآموختگان برتر در حوزههای تخصصی فعالیتهای موسسههای وزارت بهداشت
ب. ایجاد فرصت فعالیت برای صاحبان استعدادهای برتر در زمینه پژوهشهای سلامت، بهداشت و پزشکی
ج. توسعه علوم و فناوریهای مربوط به حوزه پزشکی، سلامت و بهداشت مطابق اولویتهای کشور
د. کمک به جذب منابع انسانی کارآمد در موسسهها و مراکز تحقیقاتی و جلوگیری از مهاجرت آنان
شرایط دانشآموختگان
الف. شرایط لازم
۱- متقاضی باید دانش آموخته دوره دکتری حرفهای از یکی از مراکزآموزشی عالی کشور و مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد.
۲- از زمان دانشآموختگی متقاضی بیش از سه سال نگذشته باشد.
۳- میانگین کل دوره دکتری حرفهای متقاضی باید ۱۷ یا بیش از آن باشد.
تبصره: پروند دانش آموختگان دانشگاه های علومپزشکی تهران، شهیدبهشتی، ایران، مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز، کرمان و اهواز با میانگین کل ۱۶ یا بیش از آن نیز مورد بررسی قرار می گیرد.
۴- دست کم یک مقاله منتشر شده در مجلات علمی نمایه شده در پایگاههای ISI:Web of Science یا MEDLINE به عنوان «نویسنده اول» یا «مسؤول» و یا دو مقاله منتشر شده در مجلات علمی نمایه شده در پایگاههای مذکور (بدون شرط نفر اول یا نویسنده مسئوول) داشته باشد.
ب. شرط کافی
متقاضی باید حائز بیشترین امتیاز از فعالیت های نخبگانی (شامل فعالیت های فناورانه، پژوهشی و آموزشی) بر اساس معیارهای بنیاد در میان سایر متقاضیان باشد.
تبصره: سهمیه سالانه این برنامه حداکثر ۳۰ پزشک عمومی زن و حداکثر ۷۰ دندانپزشک عمومی (زن/ مرد) یا داروساز عمومی (زن / مرد) است.
یادآوری مهم: بررسی پرونده دانش آموختگان منوط به ثبت کامل اطلاعات متقاضی در سامانه اطلاعاتی بنیاد ملی نخبگان (soraya.bmn.ir ) است و هیچ یک از مدارک به طور دستی تحویل نمی شود.
تسهیلات
دانشآموختگان برگزیده از طریق وزارت بهداشت در یکی از مراکز تحقیقاتی جذب میشوند و برای مدت یک سال مورد حمایت مشترک بنیاد و وزارت بهداشت قرار میگیرند. در صورت رضایت مؤسسه از عملکرد دانشآموخته، این زمان برای حداکثر یک سال دیگر قابل تمدید است.
دانشآموختگان متقاضی برای استفاده از تسهیلات این برنامه میتوانند با مراجعه به وبگاه برنامه دستیار پژوهشی در وزارت بهداشت (http://rap.hbi.ir) از جزئیات آن مطلع شوند.