ساخت توربین های دریایی برای اولین بار در کشور

ساخت توربین های دریایی برای اولین بار در کشور

توربین‌های جزر و مدی پره متحرک با محور عمودی با طراحی کاملا ایرانی برای نخستین بار در دانشگاه علم و صنعت ساخته شد.

دکتر شهرام درخشان عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: برای نخسین بار در کشور ساخت توربین‌های جزر و مدی با طراحی محققان کشور در دانشگاه علم و صنعت انجام شد.

وی ادامه داد: نمونه آزمایشگاهی این توربین‌ها با حمایت و امکانات دانشگاه علم و صنعت و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با موفقیت ساخته شده و در مرحله ثبت اختراع آن هستیم.

عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک دانشگاه علم و صنعت بیان کرد: این توربین‌ها با پره‌های متحرک به صورت عمودی در دریا یا رودخانه‌های جاری نصب شده و با توجه به سرعت امواج تولید برق می‌کنند.

به گفته وی، توربین‌های معمولی با محور افقی برای تولید برق نیاز به سرعت بالایی دارند که در این توربین‌ها این مشکل رفع شده است به گونه‌ای که با سرعت پایین نیز کار می‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اینکه نصب محور به صورت عمودی در توربین نسبت به محور افقی مزیت‌هایی را دارا است، گفت: نصب عمودی محور مزایایی از قبیل افزایش راندمان در یک محدوده وسیع دبی و ارتفاع، خشک بودن ژنراتور، سیستم خنک کننده ساده و سهولت دسترسی در مواقع تعمیر را به همراه دارد.

درخشان خاطر نشان کرد: هر واحد توربین قدرت تولید ۵ تا ۱۰ کیلووات انرژی را دارد که با در کنار هم قرار گرفتن به صورت زنجیری چند صد واحد انرژی تولید می‌شود.

مدیر پروژه ساخت توربین‌های جزر و مدی پره متحرک با محور عمودی گفت: سه موضوع تکنیکال و فنی، اقتصادی و مسائلی همچون موارد فرهنگی و جغرافیایی در یک پروژه مورد اهمیت هستند ما در این پروژه بر روی تمام این موارد کار کردیم و دنبال این هستیم بعد از ثبت اختراع، وارد مرحله تولید صنعتی این توربین‌ها شویم.

وی عنوان کرد: خوشبختانه مطالعاتی که در زمینه انرژی­های تجدید پذیر در سواحل ایران انجام شده بیانگر منابع قابل توجهی از انرژی امواج و جزر و مدی در سواحل شمالی و جنوبی کشور است که با احداث نیروگاه و نصب توربین می‌توان انرژی قابل توجهی را از آنها بدست آورد.

تعداد بازدید : 611

Skip Navigation Links
ثبت سفارش جدید