وقتی گرمایش زمین خلاقیت را نابود می کند
نتایج نگران کننده مطالعه ای نشان می دهد حرارت سوزان در استرالیا نه تنها زیان گسترده ای به اقتصاد این کشور وارد کرده است بلکه موجب شده تا بخشهایی از آن دیگر به داشتن آب و هوای به شدت گرم عادت کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، گرمای شدید در استرالیا که کارشناسان عنوان «استرس حرارتی» را برای توصیف شدت آن به کار می برند، ضرر و زیان سالانه ۶.۲ میلیارد دلاری به اقتصاد این کشور پهناور وارد کرده است. اما نکته نگران کننده تر این است که سایر کشورها نیز ممکن است در آینده و همزمان با شدت یافتن فرآیند گرمایش زمین دارای مناطق وسیعی شوند که روزهای بسیار گرم و سوزان آن هم برای مدت طولانی به یک رویه عادی تبدیل شود.
مطالعه جامعی که توسط گروهی از محققان دانشگاه چارلز داروین استرالیا انجام شده حکایت از آن دارد که مردم این کشور به طور میانگین ۴.۴ روز از سال را تنها به دلیل گرمای شدید مرخص می گیرند. همچنین ۷۰ درصد سؤال شوندگان اعلام کردند که به دلیل افزایش دمای هوا بازده کاری کای کمتری نسبت به گذشته پیدا کرده اند.
نکته جالب توجه اینجاست که ضرر و زیان قابل توجهی که استرالیا از جانب تداوم موج گرما متحمل می شود معادل چهار دهم دصد از تولید ناخالص داخلی این کشور است حال آنکه این رقم بیشتر از هزینه ای است که سرزمین کانگروها برای کاستن از حجم آلاینده های کربنی و رساندن آن به صفر تا سال ۲۰۵۰ صرف می کند، رقمی که برآورد می شود بین یک تا دو دهم درصد از تولید ناخالصی این کشور باشد.
کارشناسان از این نکته بیم دارند که با تداوم این روند، خلاقیت و بازده کاری در میان استرالیایی ها به عنوان یک بیماری عمومی گسترش یابد.