ناسا در اندیشه اعزام فضانورد به زهره
رحالی که این روزها بسیاری به مریخگشایی و فرود نخستین فضاپیمای سرنشیندار بر روی مریخ فکر میکنند اما ناسا چشمانداز متفاوتی را هم در نظر گرفته و به اعزام نخستین فضانوردان به زهره فکر میکند.
به گزارش خبرگزاری مهر، طی چند دهه گذشته تنها ماه و مریخ به عنوان مقاصد اصلی سفر انسان به فضا مورد بحث بوده است اما حالا آژانس فضانوردی آمریکا به مقاصدی جدید از جمله سیاره زهره فکر میکند.
به این منظور ناسا پروژه منحصربفردی موسوم به "مفهوم عملیات ارتفاع بالای زهره" یا HAVOC را مطرح کرده که بر اساس آن نزدیکترین سیاره به زمین هدف اصلی اکتشافات فضایی قرار میگیرد.
این پروژه شامل ارسال بالن حامل دو فضانورد به فضاست. این ماموریت حدود یک ماه به طول میانجامد و طی آن فضاپیمای بالن شکل در اتمسفر زهره به جستجو و تحقیق میپردازد.
انجام هرگونه اکتشافی در زهره به دلیل وجود اسید سولفوریک در اتمسفر آن کار دشواری است. از آن گذشته اتمسفر این سیاره آنچنان داغ است که هر سیستم فضایی که با سرعت وارد آن شود را ذوب میکند. اما فضاپیمای بالنی شکل میتواند راه حلی برای این چالش باشد.
دانشمندان ناسا به این نتیجه رسیدهاند که اگر سیستم فضایی به شکل بالن که سرعت به مراتب کمتری نسبت به سایر اشکال سیستمهای فضایی دارد وارد اتمسفر زهره شود، بدون هیچ مشکلی مسیر خود را دنبال کرده و پس از انجام ماموریت به راحتی ارتفاع گرفته و راه بازگشت را در پیش میگیرد.
به گفته دانشمندان ناسا، فضانوردانی که در این ماموریت شرکت میکنند درون کابین مخصوصی قرار میگیرند که آن هم بیشباهت به بالن نیست.
آنها تشخیص دادهاند که فضاپیمای بالنی شکل قابلیت آن را دارد که خود را در ارتفاع ۵۰ کیلومتری به صورت شناور نگاه دارد.
عقیده بر این است که اتمسفر زهره مکانی ایدهآل برای پرواز فضاپیمای بالنی شکل است زیرا اتمسفر سنگین آن فرصت مناسبی برای شناور ماندن فراهم میکند.
زهره از حیث فاصله با خورشید دومین سیاره منظومه شمسی ( پس از عطارد) است و برآورد میشود شباهت بسیار زیادی به زمین داشته است. این سیاره ماه ندارد.