ساخت کیتهای نانویی برای تشخیص زود هنگام سرطان/ شناسایی افراد پرخطر
محققان ایرانی در یک شرکت دانش بنیان توانستند کیت هایی را بسازند که در تشخیص زود هنگام سرطان ها موثر هستند.
طیبه قدس الهی، موسس شرکت دانش بنیان نانو مبنا ایرانیان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در این شرکت موفق به ساخت نانو سنسور کیت ۲۵ کاناله و دستگاه LSPR برای تشخیص زودهنگام بیومارکرهای سرطانی شدیم که توسط این کیت می توان بیومارکرهای سرطان در سرم خونی که از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند را تشخیص داد.
وی با بیان اینکه با استفاده از این کیت می توان نوع بیماری، درمان و عود، پیش آگهی و احتمال بقاء بیماران و در برخی موارد یافتن افراد پرخطر را مشخص کرد، افزود: کاربر با استفاده از این کیت می تواند به کمک یک رایانه، تست و آنالیز هریک از کانال ها را به راحتی کنترل کند.
قدس الهی عنوان کرد: استفاده از روش های حساس تر در تشخیص سرطان می تواند در تشخیص دقیق و زود هنگام بیماری، هزینه های درمان و معالجه را کاهش داده و امید معالجه را افزایش دهد.
وی با بیان اینکه در این طرح یکی از کاربردهای بدیع فناوری نانو در حوزه پزشکی اجرایی شده است، افزود: با استفاده از این کیت های ۲۵ کاناله می توان سرطان و مراقبت موثر بعد از عمل جراحی را در مراکز تشخیص طبی و کلینیک ها تشخیص داد و در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی نیز به انجام آزمون های کاربردی برای توسعه کاربردهای کلینیکی پرداخت.
قدس الهی در خصوص مزیت های کیت ۲۵ کاناله نسبت به کیت های تشخیصی موجود توضیح داد: نانو سنسور کیت ۲۵ کاناله و دستگاه LSPR در تشخیص بیماری بدون نیاز به نشانه های آنزیم، قابلیت شناسایی چند مارکر به صورت همزمان را به صورت مطمئن و با هزینه کمتر انجام می دهد و همچنین قابلیت تشخیص اختصاصی بیماری های مختلف به کمک تثبیت آنتی بادی های مختلف را دارد.
وی اظهار داشت: این نانو سنسور حساسیت بالایی دارد به طوریکه حد تشخیص آن تا صدبار بیشتر از روش های متداول است که می توان بازار صادرات این فناوری را در آینده به دست آورد.
موسس شرکت دانش بنیان نانو مبنا ایرانیان اظهار داشت: تنها یک شرکت امریکایی دستگاه و کیت هایی بر پایه فناوری LSPR از نوع انعکاسی در سطح تحقیقاتی ارائه کرده که با کیتهای ساخته شده توسط شرکت ما نیز تفاوت اساسی دارد.