ساخت حسگر مواد انفجاری با نانولوله های کربنی

ساخت حسگر مواد انفجاری با نانولوله های کربنی

محققان نوعی جدید از نانولوله های کربنی برای حسگرهای قابل حمل تولید کرده اند که با کارایی به مراتب بهتری نسبت به فناوری های قبلی مواد انفجاری، گازهای خطرناک و ترکیبات غیرقانونی را تشخیص می دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این فناوری جدید که توسط مهندسان دانشگاه یوتا ارایه شده این قابلیت را دارد تا نسبت به حسگرهای مشابه با سرعت بیشتر و بازده کاری مناسب تر ترکیبات خطرناک و مواد انفجاری را شناسایی نماید.

نانولوله کربنی ماده سیلندری شکلی متشکل از آرایه شش ضلعی ساخته شده از اتمهای کربنی است که به دور هم چیده شده اند. این نوع لوله ها به دلیل استحکام و رسانایی بسیار چشمگیرشان شهرت یافته اند. استفاده در تجهیزات ورزشی تا باتری های لیتیوم یونی و نمایشگرهای رایانه ای لمسی نشان از طیف وسیع کاربردهای این فناوری نوین به شمار می آید.

در سالهای اخیر استفاده از نانولوله های کربنی در تجهیزاتی نظیر حسگر مواد خطرناک و انفجاری مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است.

اکنون محققان دانشگاه یوتا در قالب شرکتی دانش بنیان اسکنرهای مخصوصی با نانولوله های کربنی جدید می سازند که به لطف برخورداری از الکترودهای میکروسکوپیقابلیت تشخیص دقیق گازهای سمی نظیر سارین و کلر را دارند.  این دستگاه جدید حتی قابلیت تشخیص ماده انفجاری تی ان تی را نیز دارد.

طرز کار این دستگاه بدین شکل است که با تشخیص مولکولهای مربوط به مواد انفجاری یا سمی، جریان الکتریکی سیال در نانولوله های کربنی آن تغییر می کند و همزمان سیگنال هشدار دهنده ای منتشر می شود.

قرار است نمونه اولیه این فناوری نوین تا پایان امسال آماده و مورد آزمایش قرار گیرد و احتمالا فرآیند تولید انبوه و تجاری آن در سال آینده آغاز خواهد شد.

تعداد بازدید : 531

Skip Navigation Links
ثبت سفارش جدید