پذیرش دانشجوی دکتری اقتصاد محیط زیست واحد علوم و تحقیقات از مهرماه
مدیرگروه اقتصاد محیط زیست واحد علوم و تحقیقات به تاسیس مقطع دکتری رشته اقتصاد محیط زیست اشاره کرد و گفت: گروه اقتصاد محیط زیست واحد علوم و تحقیقات از مهرماه امسال در مقطع دکتری اقتصاد محیط زیست دانشجو میپذیرد.
زهرا عابدی مدیر گروه اقتصاد محیط زیست واحد علوم و تحقیقات، گفت: با توجه به رشد سودآوری و کاهش هزینهها و هدررفت آب و انرژی در پروژههای اجراشده در بنگاههای صنعتی توسط محققان واحد علوم و تحقیقات، تأسیس پایلوتMFCA در مواد، دستور کار دانشکده محیط زیست و انرژی این واحد دانشگاهی قرار دارد.
عابدی با بیان اینکه گروه اقتصاد محیط زیست، در صدد است تا با گسترش فعالیتهای پژوهشی، عملیاتی کردن تحقیقات و اجرای پروژههای MFCAدر تنوع درآمدزایی دانشگاه موثر باشد، تصریح کرد: در این راستا، دانشکده محیط زیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات، ارتباطی تنگاتنگ با سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان ملی بهره وری ایران و سازمان حمل و نقل ریلی برقرار کرده است.
وی با بیان اینکه واحد علوم و تحقیقات در راستای بهره وری سبز، با سازمانهای مختلف، از جمله سازمان ملی بهره وری ایران، همکاری دارد، افزود: گروه اقتصاد محیط زیست، با محاسبه هزینه ها و منافع خارجی و اجتماعی، نقش مهمی در ارتقاء سطح سودآوری، بهره وری، کاهش اتلاف مواد و انرژی و آلودگیهای محیط زیست دارد که طبیعتا این موارد در راستای حصول اهداف اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار است.
مدیرگروه اقتصاد محیط زیست واحد علوم و تحقیقات به تاسیس مقطع دکتری رشته اقتصاد محیط زیست اشاره کرد و اظهار داشت: گروه اقتصاد محیط زیست واحد علوم و تحقیقات از مهرماه سال جاری، در مقطع دکتری اقتصاد محیط زیست دانشجو می پذیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش یکی از اهداف رشته اقتصاد محیط زیست را تعیین ارزش و رقم پولی منابع و ذخایر طبیعی و زیست محیطی دانست و ادامه داد: ارزش گذاری منابع طبیعی و زیست محیطی همچون دریاچه پریشان، تالاب شادگان، خلیج گرگان، میانکاله، پارک ملی تندوره و رود کارون و بررسی تغییرات اقلیم، قیمت گذاری سوخت تعیین هزینههای اجتماعی Social Cost و منافع و هزینههای خارجی External Benefit ،External Cost در راستای نیل به اهداف توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست، از جمله اقدامات انجام شده برای کاربردی شدن پروژههای دانشجویان است.
وی در ادامه از تعریف طرحهای کاربردی در گروه اقتصاد محیط زیست واحد علوم و تحقیقات با هدف برآورد ارزشگذاری منابع زیست محیطی و بررسی تغییر اقلیم(Climate Change )خبر داد و تصریح کرد: تغییر اقلیم ناشی از افزایش شتابنده مصرف منابع انرژی در واحدهای تولیدی، خدماتی و نیز خانوادهها، باعث افزایش آلایندهها و در نتیجه گرم شدن زمین و وارونگی هوا است.
عابدی تعریف رسالههای کاربردی، اجرای پروژههای پژوهشی در صنایع گوناگون و برگزاری سمینارهای بین المللی با همکاری صنایع، سازمان محیط زیست، سازمان ملی بهره وری ایران و نهادهای بین المللی بهره وری و زیست محیطی در حوزه اقتصاد محیط زیست را از جمله برنامههای این گروه دانست.
مدیرگروه اقتصاد محیط زیست واحد علوم و تحقیقات، با بیان اینکه تغییر اقلیم غیرطبیعی ناشی از عملکرد انسان، جبران پذیر نیست، گفت: گروه اقتصاد محیط زیست، با بررسی و به کارگیری مدل های مختلف مرتبط، تغییر اقلیم ایجاد شده در دو منطقه حورالعظیم در خوزستان و گاندو در سیستان و بلوچستان در ایران را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده است.
سید محمد امین موسوی یکی از مخترعان ربات هوشمند سمپاش در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، گفت: ربات هوشمند سمپاش برای نخستین بار بار با کمک تیم دانشجویی دانشگاه علوم کشاورزی ساری در کشور ساخته شده که در مصارف کشاورزی کاربرد دارد.
وی با اشاره به جزئیات این ربات اظهار داشت: در این ربات چند سنسور برای تشخیص وجود درخت به کار رفته است تا این ربات به طور هوشمند مکان درخت را تشخیص داده و آن مکان را سمپاشی کند.
به گفته موسوی، این ربات به گونهای طراحی شده است که اگر در مکانی درخت وجود نداشته باشد سمپاشی را متوقف میکند.
این محقق ایرانی افزود: این سمپاش در 3 ساعت 40 لیتر سم مصرف میکند در حالی که سمپاشهای عادی هزار لیتر سم را در یک و نیم ساعت تمام میکنند.
وی گفت: یک کشاورز برای سم پاشی مزارع و باغهای خود باید سم را پشت تراکتور متصل کرده و علاوه بر تقبل هزینه 20 میلیون تومانی تراکتور باید 5-6 میلیون تومان هم برای خرید سمپاش هزینه کند در حالی که قیمت تمام شده این محصول حدود 7 میلیون تومان است و ضمن مصرف بهینه، زیانهای سمپاشهای عادی را نیز ندارد.
- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930528000403#sthash.jENbO7lM.dpuf