آسیای جنوب شرقی و اروپا بیشترین آمار ثبت پایاننامه را دارند
رئيس مركز اطلاعات و مدارك علمي پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات از ثبت 14 هزار و 739 پایان نامه از ایرانیان خارج کشور خبر داد و گفت: پایان نامه های دانش آموختگان دکترای خارج از کشور توسط وزارت علوم ارزشیابی شده و برای ثبت در اختیار پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات قرار می گیرد.
فریبرز درودی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به لزوم ثبت پایان نامه های ایرانیان خارج از کشور اظهار داشت: براساس تکلیف وزارت علوم هر دانش آموخته دکترای خارج از کشور، موظف است پس از تحصیل و بازگشت به کشور، پایان نامه اش را برای ارزشیابی مدارک به این وزارتخانه تحویل دهد.
وی با بیان اینکه وزارت علوم پایان نامه های ارزشیابی شده ایرانیان خارج از کشور را برای ثبت در پایگاه ثبت پایان نامه ها به پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ارسال می کند، افزود: آثار پژوهشی ایرانیانی که در خارج از کشور تحصیل کردند به نوعی آثار پژوهشی جامعه ما محسوب می شود و به همین دلیل این آثار باید شناسایی و نگهداری شود.
درودی با بیان اینکه پایان نامه های دانش آموختگان دانشگاههای معتبر خارج از کشور از ارزش علمی بالاتری هم برخوردار هستند، ادامه داد: در نتیجه این آثار به عنوان میراث علمی جامعه گردآوری می شود تا افراد دیگر بتوانند از آن بهره برداری کنند.
رئيس مركز اطلاعات و مدارك علمي پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات با تاکید براینکه وزارت علوم تنها مدارکی را ارزشیابی می کند که از یک دانشگاه خارج از کشور اخذ شده باشد، گفت: چنانچه دانشجو مدرک خود را از یک دانشگاه غیرمعتبر اخذ کرده باشد مدارک وی ارزشیابی نشده و پایان نامه اش نیز اخذ نمی شود.
وی از ثبت 14 هزار و 739 پاياننامه از ايرانيان خارج كشور مدرک دکترا خبر داد و گفت: اکثر این پایان نامه ها به زبان انگلیسی است اما پایان نامه هایی به زبان های مختلفی همچون ژاپنی، فنلاندی و سوئدی نیز داریم.
درودی در مورد دانشگاههایی که بیشترین تعداد ثبت پایان نامه را داشته اند نیز گفت: این پایان نامه ها از دانشگاههای متعدد و متنوعی براساس تحصیلی که دانشجویان ایرانی در خارج از کشور انجام می دهند اخذ شده است به نحوی که بیشترین میزان ثبت مربوط به دانشگاههای اروپایی، آسیای جنوب شرقی و استرالیا است.