چکیده
متغیرهای محیطی مانند سطح جریان بالادست به میزان قابلملاحظهای در زمان تأخیر جریان نشت سد خاکی تاثیر میگذارند. بنابراين تأثير پدیده تأخیر در هنگام تعيين خط اشباع و ايجاد يک مدل رياضي براي جریان نشت بايد مورد توجه قرار گيرد. با این حال، در حال حاضر، مدت زمان تأخیر عمدتا به صورت کیفی ارزیابی میشود. یک روش برای تحلیل تأثیر تأخیر جریان نشت در این مقاله بر اساس اصل اطلاعات متقابل تئوری علم اطلاعات ارائه شده است که در آن سطح آب بالاست به عنوان یک منبع اطلاعاتی و سطح آب ناشی از فشار جریان نشت به عنوان نقطه عملکرد اطلاعات در نظر گرفته میشود. این روش به منظور تعیین یک مدل انتقال اطلاعات بین نقاط اندازهگیری سطوح جریان نشت و سطوح بالادست سد خاکی به بررسی کاربرد شاخص انتقال اطلاعات مستقیم (DITI) اطلاعات متقابل میپردازد. علاوه بر این، یک مقدار اکسترمم تابع DITI به عنوان معیار قضاوت برای تعیین زمان تأخیر تاثیر سطح بالادست بر سطوح نشت متناظر در نظر گرفته شده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل یک مطالعه موردی مهندسی، نشان دهنده اثربخشی و امکانپذیر بودن روش پیشنهادی است.
1-مقدمه
پس از آبگیری یک سد خاکی، میدان (حوزه) نشت بدنه سد به تدریج تثبیت میشود. در این مرحله، نشت درون بدنه سد عمدتا تحت تاثیر متغیرهای محیطی، مانند سطح جریان بالادست قرار دارد که تأثیر مشخصی از تأخیر را نشان میدهد. به عنوان یکی از مشکلات اصلی در تحلیل دادههای پایش سد خاکی، تحلیل پدیده تأخیر نشت بدنه سد نقش مهم و مرکزی در تشخیص سلامت و پایش ایمنی سدهای خاکی دارد. به عنوان مثال، زمان تأخیر ثبت شده در هر نقطه اندازهگیری باید هنگام استفاده از دادههای پایش برای تعیین خط اشباع و در نتیجه تعیین رابطه بین فشار جریان نشت و سطح جریان بالادست، مشخص گردد. همچنین تحلیل اثر تأخیر در انتخاب ضرایب از پیش تعیین شده در هنگام ایجاد مدلهای نشت نیز ضروری است....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.