چکیده
هدف: هدف این تحقیق شناسایی شیوع و بررسی عوامل خطر مرتبط با کم خونی در کودکانی بود که در شیرخوارگاههای مراکز مراقبت روزانه ی آموزش دوران اولیه ی کودکی شهر (Centros Municipais de Educa¸cão Infantil [CMEI]) در کلمبو حضور داشتند.
روش ها: مطالعه ی تحلیلی، مقطعی بر روی نمونه ای متشکل از 334 کودکی که با روش نمونه گیری خوشهای طبقه بندی شده با انتخاب تصادفی از 26 شیرخوارگاه بدست آمده بود؛ انجام شد. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه با والدین، ارزیابی مصرف آهن از طریق توزین مستقیم آهن غذا و اندازه گیری هموگلوبین با استفاده از آزمون finger-stick انجام شد. آزمون های همبستگی دو متغیره بعد از تنظیم رگرسیون لجستیک چندگانه انجام شدند.
نتایج: شیوع 34.7% کم خونی بود. عوامل دخیل در بروز کم خونی عبارت بودند از: سن کمتر از 28 سال مادر (p=0.03)، کودکان پسر (p=0.02)، کودکان زیر 24 ماه (p=0.01) و کودکانی که مواد غذایی حاوی آهن مصرف نکرده بودند (گوشت، حبوبات، سبزیجات سبز تیره برگدار (p=0.02). هیچ ارتباطی بین کم خونی و جذب آهن غذا در CMEI وجود نداشت. با این حال، مصرف آهن به میزان قابل توجهی پایینتر از سطوح توصیه شده بر اساس قطعنامه بودجه توسعه ی آموزش ملی بود؛ شیوع بالاتر کم خونی در کودکانی که مصرف آهن، آهن هِم و آهن غیر هِم در آنها کمتر از حد متوسط بود؛ مشاهده شد.
نتیجه گیری: در زمینه ی سلامت عمومی، شیوع کم خونی به عنوان یک مشکل متوسط در جمعیت مورد مطالعه تشخیص داده شده و نیاز به هماهنگی اقدامات بین رشته ای را برای کاهش کم خونی در شیرخوارگاههای CMEI منعکس میکند.
1-مقدمه
کم خونی یک مشکل جهانی سلامت عمومی است که پیامدهای مهمی را برای سلامت انسان و توسعه ی اجتماعی و اقتصادی هر کشوری دارد. کم خونی ناشی از وجود یک یا چند عامل است که به طور همزمان عمل میکنند؛ این عوامل بر سلامت کودکان، تکامل شناختی و جسمی آنها و ایمنی، افزایش خطر بروز عفونت ها و مرگ و میر نوزادان تاثیر میگذارند...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.