چکیده
مقدمه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثرات عصاره بابونه گاوی Tanacetum parthenium بر پراکسیداسیون لیپیدی، آنزیم های آنتیاکسیدان، فاکتورهای بیوشیمیایی و آنزیم های کبدی در رت های آسیب دیده با تتراکلریدکربن (CCl4) انجام گرفت.
مواد و روشها: 54 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 9 گروه 6 تایی تقسیم شدند. گروه ها شامل شاهد سالم، شاهد آسیب، 4 گروه آسیب که به مدت 14 روز قبل از ایجاد آسیب با CCl4 به ترتیب با دوزهای 40، 80 و 120 میلیگرم بر کیلوگرم TPE و سیلیمارین تیمار گردیدند، 3 گروه دیگر به عنوان پسدرمان که به ترتیب 80 و 120 میلیگرم بر کیلوگرم TPE و سیلیمارین را 2، 6، 24 و 48 ساعت پس از تزریق CCL4 دریافت نمودند. در پایان مطالعه، فاکتورهای بیوشیمیایی و آنزیمهای کبدی سرم، میزان مالوندی آلدئید، آنزیم های آنتیاکسیدان و مورفولوژی کبد مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: تزریق CCL4 به موش های صحرایی سبب افزایش سطح ALT، AST، ALP،TG ،LDL ، TC، گلوکز و کاهش سطحHDL ، کاتالاز، آلبومین، SOD و GPX نسبت به گروه کنترل شد(P<0.001) . پیشدرمان و پسدرمان با TPE توانست به شکل معنی داری سبب کاهش سطح ALT، AST، ALP،TG ، LDL ، TC، گلوکز و افزایش سطحHDL ، کاتالاز، آلبومین، SOD و GPX (با سطح معنیداری مختلف و وابسته به دوز) نسبت به گروه آسیب با CCl4 شد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دهنده فعالیت آنتی اکسیدانی و اثرات بالقوه هپاتوپروتکتیو و احتمالا خاصیت درمانی TPE در حیوانات آزمایشگاهی آسیب دیده با CCL4 میباشد.
1-مقدمه
کبد یکی از ارگان های اصلی است که در متابولیسم داروها و سموم شیمیایی نقش داشته و اولین بافت هدف برای تقریبا همهی سموم شیمیایی میباشد. بیشتر گزنوبیوتیکها از طریق دستگاه معدی–رودهای وارد بدن شده و پس از جذب از طریق ورید پورت وارد کبد میشوند. کبد دارای غلظت بالایی از آنزیم های متابولیزه کنندهی سموم میباشد که میتواند آنها را به ترکیباتی با سمیت پایین تبدیل کرده و دفع کند....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.