چکیده
نیاز به بهبود کیفیت آب و کاهش شکوفه های جلبکی مضر در دریاچه ها و رودخانه های کره به دلیل انباشتگی خوراکه آب (اوتريفيكاسيون) و تغییرات اقلیمی، در حال افزایش است. جهت کاهش انباشتگی خوراکه و رشد فیتوپلانکتون، یک جزیره ی شناور مصنوعی کامل با پوشش گیاهی (AFVI) (یک آب انبار روی رودخانه) در دریاچه ی پالدانگ نصب شد. در این مطالعه، مکانیسم های مفصل برای بهبود کیفیت آب و کاهش رشد فیتوپلانکتون در AFVI با مقایسه ی فاکتورهای محیطی زنده و بیجان بین AFVI و بخش دریایی مجاورِ رودخانه ارزیابی میشود. غلظت بسیار پایینتر کلروفیل a، توده ی زیستی بسیار بالاترِ زئوپلانکتون، به ویژه زئوپلانکتون سخت با پوست بزرگ، و نسبت بالاتری از باکتری فعال در کل باکتری در AFVI، کاهش چشم گیری در رشد فیتوپلانکتون و تجزیه ی شدید ماده ی آلی را نشان می دهد. نشان داده شده که مکانیسم های اصلی برای بهبود کیفیت آبِ AFVI، به مهار رشد فیتوپلانکتون با تضعیف نور و کنترلِ بالا به پایین، با تغذیه زئوپلانکتون منجر میشود. تجزیه ی میکروبی فعال مواد آلی و کاهش نیترات در منطقه ی ریزوسفری با اکسیژن اندک نیز مکانیسم مهمی برای بهبود کیفیت آب خواهد بود، هرچندکه تعیین آن در سیستم آبی باز مشکل است.
1-مقدمه
انباشتگی خوراکه، بهدلیل تأثیرات انسان پدید، یک نگرانی مهم در رودخانه ها، دریاچه ها و انباره های آب شیرین در سراسر دنیا بوده است. به عنوان یک نشانه ی مهم انباشتگی خوراکه، شکوفه های جلبکی، به ویژه شکوفه های جلبکی مضرِ سمزا، منجر به بدترشدن کیفیت آب و مشکلات جدی در مصرف آب می شوند (Park et al. 2000; Gkelis et al. 2014). اخیراً پیش بینی شده که تغییرات اقلیمی، مثل زمستان های گرمتر، دوره های طولانی خشک و افزایش شدت بارندگی، دوره ی رشد فیتوپلانکتون را توسعه داده و ظهور شکوفههای جلبکی مضر و صدور مواد مغذی به حوزه ی آبخیز را افزایش می دهند (Paerl and Otten 2013; Park et al. 2013)…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.