چکیده
در طی جوانهزنی بذر، آهن (Fe) ذخیره شده درون واکوئلها توسط پروتئینهای ناقل NRAMP3 و NRAMP4 از واکوئل خارج میشود. سلول جهش یافته در ژنهای nramp3 nramp4 در حرکت دادن ذخایر آهن ناتوان است و در غیاب آهن خارجی رشد نمیکند. ما برای مقایسه بیان ژن در مدل جهش یافتهی nramp3 nramp4 و نوع وحشی(بدون جهش) در طی جوانه زنی و رشد اولیهی گیاهان، از توالییابی RNA استفاده کردیم. در مدل جهش یافته nramp3 nramp3 با وجود اینکه ذخیره آهن کافی وجود دارد، فاکتورهای رونویسی حساس به آهن bHLH38، 39، 100و 101 و اهداف پایین دست آنها FRO2 و IRT1 که واسطهی جذب Fe هستند، به شدت افزایش یافتهاند. فعال شدن پاسخِ کمبود آهن با افزایش فعالیت آنزیم آهن شلات ردوکتاز در موتانت تأیید شد. در مراحل اولیه، ژنهایی که برای کنترل احیای کلروپلاست (FSD1 و SAPX)، هوموستازی آهن FER1) و SUFB) و متابولیسم کلروفیل (HEMA1 و NYC1) مهم هستند به شدت کاهش یافته بودند، این امر نشان دهنده محدودیت دسترسی به Fe در پلاستیدها است. در مقابل، مقدار بیان FRO3، (ژن کد کنندهی فریک ردوکتاز که در فرایند ورود Fe به میتوکندری دخیل است) ثابت ماند و آنزیم وابسته به Fe در میتوکندری در nramp3 nramp4 تحت تاثیر واقع نشد. در کل، این دادهها نشان میدهد که ناتوانی در استفاده از ذخیرهی Fe در طی جوانه زنی، باعث به راه افتادن واکنشهای پاسخ به کمبود آهن میشود و پلاستید ها را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد، اما در مورد میتوکندری چنین نیست.
1-مقدمه
آهن (Fe) در چند مسیر گیاهی نقش حیاتی دارد؛ بنابراین، جذب، ذخیره، توزیع مجدد و بازیافت آن بسیار کنترل میشود (کانورتون و همکاران، 2017؛ جانگ و همکاران، 2017). کنترل انتقال آهن در زمان کمبود آن به طور گستردهای مورد مطالعه قرار گرفته است. این مطالعات بر روی جوانههایی که بر روی پلیتهای آگار رشد کردهاند یا در گیاهان بالغی که در شرایط هیدروپونیک رشد یافتهاند، انجام شده و منجر به شناسایی بسیاری از ژنهای دخیل در هموستازی Fe شده است (کلانگلو و گوئرینات، 2004؛ دینی و همکاران، 2008؛ بوکات و همکاران، 2009؛ رودریگوز- سلما و همکاران، 2013؛ مای و همکاران 2016)…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.