چکیده
سابقه و هدف: هدف این مطالعه، بررسی شیوع تریکومونیازیس در میان زنان 18 تا 48 ساله ساکن استان اردبیل واقع در شمال غرب ایران و بررسی ارتباط بین فاکتورهای جمعیتی و خطر ابتلا به عفونت است.
روشها: نمونههای ترشحات واژینالی 914 زن 18 تا 48 ساله که به درمانگاه زنان بیمارستان سبلان استان اردبیل (ایران، 2014) مراجعه کرده بودند؛ جمعآوری شد و ابتلا به عفونت تریکوموناس واژینالیس با استفاده از لام مرطوب و محیط کشت دورسه مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، اطلاعات دموگرافیک با استفاده از پرسشنامه و همچنین معاینه بالینی جمعآوری شدند و با استفاده از نسخه 16 نرمافزار SPSS و با استفاده از آزمون کای اسکوئر و آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: از 914 نمونه مورد مطالعه، آلودگی به تریکوموناس واژینالیس توسط روش لام مرطوب 3.38 درصد و توسط روش کشت انگل 4.48% تعیین شد. حساسیت روش مستقیم یا لام مرطوب در مقایسه با روش کشت (روش استاندارد) ، 75.6% بود. ما به رابطه آماری معنیداری بین عفونت تریکومونیازیس و تولد زودرس پی بردیم (p=0.011).
نتیجهگیری: شیوع تریکومونیازیس در استان اردبیل در مقایسه با آمار جهانی (74%-5)، پایین است. جالب توجه است، نتایج این مطالعه (4.84%) با نتایج به دست آمده در تبریز (4.46%) مشابه بود.
1-مقدمه
تریکومونیازیس یک بیماری انگلی مهم است که در سراسر جهان شایع میباشد. این عفونت اغلب از طریق مقاربت جنسی منتقل شده و به همین دلیل، به عنوان یکی از بیماریهای مقاربتی (STD) در نظر گرفته میشود. علت این عفونت یک تک یاخته مژکدار به نام تریکوموناس واژینالیس است....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.