چکیده
چینههای حوضهی آبریز سلوین هنگام آنالیز توسط طیفسنجی جرمی جفتشده ی القایی با استفاده از کَند و سوز لیزر (ICPMS-LA)، حاوی پیریت رسوبی با طلای بالاتر از سطوح زمینه هستند. سنگهای گروه هایلند (Hyland Group) حاوی مقادیر پیریت فرامبویدال با 670 پیپیبی طلا،1223 پیپیام آرسنیک و 3/5 پیپیام تلوریم هستند؛ ميانگين همه ی انواع پيريت رسوبي در گروه هایلند 391 پیپیبی طلا،1489 پیپیام آرسنیک و 8/3 پیپیام تلوریم است. این سطوح مشابه با پیریت رسوبی در سنگهای میزبان از نواحی عمده ی طلای تیپ کوهزایی در نیوزیلند و استرالیا است. مقايسه ی دادههای کل سنگ و پيريت نشان میدهد که سنگهای نهشته شده در محیط های شیب قارهای با ورودی قابلتوجه خاکزاد (تشکیلشده به وسیله ی عمل سایش رودخانه و جریان آب) حاوی پيريت هستند که همواره غني از طلا، آرسنیک، تلوریم، کبالت و مس هستند. اگرچه دادهها محدود هستند، نمونههای کل سنگ از واحدهای چینه شناسی حاوی پیریت غنی از طلا نیز حاوی مقدار طلای بالا هستند که نشان میدهد بیشتر طلا در داخل پیریت رسوبی است. براساس ویژگیهای زمینشناسی و مقایسه ی دادههای شیمی پیریت با شیمی کل سنگ، چینههای حوضهی آبریز سلوین عناصر لازم برای تشکیل رسوبات طلای تیپ کوهزایی را دارند: سنگهای منشأ غنی از طلا، شرایط دگرگونی قابل قبول برای تشکیل یک سیال کانه دار دگرگونی و آماده سازی فراوان ساختاری برای برقراری ارتباط سیالات و نهشته سازی کانه.
1-مقدمه
کردیلرای آمریکای شمالی میزبان طیف گوناگونی از نهشته های طلای مزوزوئیک-سنوزوئیک است که بیشتر آنها با فعالیتهای ماگمایی مربوط به فرورانش (برای مثال نهشته های اپیترمال، پورفیری، اسکارن و دیگر انواع نهشته های مربوط به نفوذ) ارتباط دارند (سیلیتوئه 2008). هرچند کردیلرای آمریکای شمالی نیز یک کوهزایی مزوزوئیک تا به امروز است (نلسون و همکاران 2013)، کمیابی نسبیِ نهشته های طلای تیپ کوهزایی در سطح جهانی را دارد، یک نوع نهشته که تصور میشود باید نمادی از آن محیط تکتونیک باشد (گلدفرب و همکاران 2001). فقدان آشکار نهشته های مهم طلای تیپ کوهزایی در امتداد بخش داخلی کردیلرای شمالی در بریتیش کلمبیا و بیشتر یوکان وجود دارد...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.