چکیده
کسب و کار در دنیای امروز بسیار رقابتی و چالش برانگیز شده است. به همین ترتیب، اخیراً توسعه ی مداوم استراتژی های برقراریِ روابط بلندمدتِ متقابل با مشتریان، یبه کی از اولویت های اصلی بسیاری از شرکتها تبدیل شده است. با نگاه ویژه به مدل مهاجرت کشش – فشار – مهار (مورینگ) (PPM) و تئوری بازاریابی رابطه ای مبتنی بر تعهد – اعتماد، هدف این پژوهش، بررسیِ تاثیر تاکتیک های بازاریابی رابطه ای (RTM's) و کیفیت رابطه بر وفاداری مشتری می باشد. سه نوع RMT's (که فاکتورهای کشش و مورینگ Pull and Mooring نام دارند) و پرسش های تحقیقات (RQ) پیشنهاد و تست شده اند. این مطالعه به طور خاص قصد دارد تا تاثیر اعتبار برند (Brand Reputation) و جذابیت های جایگزین بر RQ's – Trust را مورد ارزیابی قرار دهد، که به نوبه خود، منتهی به وفاداری مشتری از نظر رفتارِ حفظ و نگهداری می شود. علاوه بر این، هدف دیگر این مطالعه بررسی این موضوع است که آیا احساسات تاثیر مستقیمی بر چنین رفتاری دارد یا خیر.
1-مقدمه
مشخص شده است که بازاریابی رابطه ای در اعتماد سازی و تعهد به ذینفعان خارجی جهت ایجاد روابط مشتری وفادار عملکرد موفقی داشته است (Morgan & Hunt, 1994). مطالعات متعدد در دهه گذشته نشان داده اند که بازاریابی رابطه ای تاثیر مثبتی بر عملکرد کسب و کار شرکت ها دارد. به عنوان مثال، Halimi et.al (2011) پیشنهاد می دهند که شرکت ها باید استراتژی های برقراری ارتباط با مشتریان خود را با ملاحظه ی فاکتورهایی که بر روابط آنها تاثیر می گذارد، مدیریت کنند تا روابط مفیدتر خریدار – فروشنده برقرار شود و سود بیشتری به دست آید. Raza & Rehman (2012) دریافتند که بازاریابی رابطه ای به تصمیم گیرندگان و بازاریابان کمک می کند تا تصمیمات دقیقی را برای افزایش وفاداری مشتریان اتخاذ کنند....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.