چکیده
نانوذرات پیریت (FeS2) از طریق سنتز سولوترمال تک ظرفی و بدون استفاده از سورفکتانت بدست آمدند. این سنتز در فشار محیط و دمای متوسط (حدود 180 درجه سلسیوس) انجام شد. مشخصه یابی کامل محصولات بدست آمده به روش های میکرومورفولوژی میکروسکوپ الکترون روبشی، پراش اشعه ایکس (XRD)، طیفسنجی بازتابش انتشاری، و طیف سنجی جذب اشعه ایکس (در هر دو ناحیه XANES و EXAFS) انجام شد. محصولات پیریت تکفازی به صورت تجمعاتی با ابعاد تقریبی چند صد نانومتر بودند. تحلیل شرر بازتاب های براگ نشان داد که این تجمعات، خوشه هایی از واحدهای کوچکتر با اندازه میانگین 25 نانومتر هستند. اندازه گیری های XRD بیانگر افزایش کوچک اما معنادار فاصله پیوند Fe-S (%1.7+) نسبت به داده های مرجع بود. رفتار اپتیکی نانوذرات پیریت تمایزی با پیریت حجمی نداشت. این نتایج نشان می دهند که سنتز تک ظرفی، یک روش موثر و سبز برای بدست آوردن نانو ذرات پیریت با همان خصوصیات فنی پیریت حجمی است. در واقع، این نانوذرات را می توان در حوزه های کاربردی فنی متعدد از جمله حوزه های تبدیل و ذخیره انرژی خورشیدی به کار گرفت.
1-مقدمه
یکی از چالش های مهم جوامع کنونی، تبدیل منابع به مواد، به صورت کارآمدتر و با صرف انرژی کمتر است. در این حوزه، پیریت (FeS2) یک نیم رسانای نوع n با خصوصیات مطلوب در علم مواد است. در فناوری فوتوولتائیک، پیریت به علت خصوصیات فیزیکی مطلوب، مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است (MacPherson & Stoldt, 2012): گاف نواری غیرمستقیم در 0.95 الکترونولت، گذار مستقیم در 2.0 الکترونولت (Wadia et al., 2009؛ Antonov et al., 2009؛ Vadkhiya & Ahuja, 2011؛ MacPherson & Stoldt, 2012)، ضریب جذب اپتیکی بزرگ (>105 cm-1، در محدوده 300 تا 750 نانومتر)، و طول پخش حامل اقلیت در محدوده 100 تا 1000 نانومتر...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.