چکیده
کاوش در داده ها، یک روش شناختی مهم برای استخراج و یافتن دانش و مفاهیم پنهان در آرشیوهای بزرگ داده، محسوب میشود. در ارتباط با کاوش داده ها، از نظر اجتماعی، درک های منفی و متفاوتی وجود دارد؛ که بسیاری از این ادراکات، تبعیض پنهانی و تهاجم پنهانی به حریم خصوصی محسوب میشوند. تبعیض پنهانی، شامل رفتار ناعادلانه افراد و شناسایی افراد براساس وجود آنها و تعلق آنها به یک گروه خاص میباشد. داده کاوی و تکنیک های خودکار جمع آوری داده، همچون دسته بندی و کاوش قانون انجمن، روشی را برای تصمیمگیری به صورت خودکار ارائه میدهند، مانند محاسبه حق بیمه، موافقت با وام یا رد شدن درخواست وام، شماره کارت اعتباری و غیره. اگر مجموعه داده های آموزشی ارائه شده، نسبت به ویژگی های تبعیض آمیز همچون نژاد، جنسیت، مذهب و غیره، حساس باشند، ممکن است تصمیمات اتخاذ شده، تبعیض آمیز باشند. برای جلوگیری از این موارد، روش های ضد تبعیض، همچون پیشگیری از تبعیض و کشف تبعیض، در داده کاوی مورد توجه قرار گرفته اند. به طور عمده، دو نوع تبعیض وجود دارد، تبعیض مستقیم و تبعیض غیرمستقیم. تبعیض مستقیم، در شرایطی ایجاد میشود که تصمیمگیری براساس ویژگی های حساس انجام میشود. تبعیض غیر مستقیم، در شرایطی ایجاد میشود که تصمیم گیری براساس خصوصیات غیرحساس انجام میشود؛ که ویژگی های غیرحساس به شدت با ویژگی های حساس مرتبط هستند.
1-مقدمه
در جامعه بشری، تبعیض یکی از رفتارهای مخرب انسانهاست که براساس عضویت یا وجود آنها در یک گروه یا دسته ی خاص، شکل میگیرد. این تبعیض شامل محدودیت یا ممنوعیت ورود افراد گروهی خاص برای عضویت در سایر گروه های دیگر نیز میباشد. انواع مختلفی از اقدامات ضد تبعیضی وجود دارند که هدف آنها محدود نمودن تبعیض براساس تعداد ویژگی ها (مانند نژاد، جنس، مذهب، معلولیت، ملیت، وضعیت تأهل و سن) در تنظیمات مختلف (مانند آموزش و اشتغال، دسترسی به سرویسهای عمومی، بیمه، اعتبار و غیره) میباشد. برای مثال، اتحادیه اروپا در ارائه و دسترسی به سرویس ها و کالاها ]1[ یا در زمینهی اشتغال و استخدام ]2[، با زنان و مردان رفتار برابری دارند....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.