چکیده
خودسوزی زغال بازمانده در گوف لانگوال از دیرباز یکی از خطرهای معادن زغال بوده است. نشت جریان هوا به درون گوف محرک اصلی این خطر است و این خطر در صورتی تشدید میشود که لانگوال ها در رگههای چندگانه و در اعماق کم باز شوند زیرا به علت وجود اختلاف فشار بین سینهکار لانگوال و سطح زمین، ترکهای القا شده در اثر معدنکاری جریان هوای تازه را به گوف میکشانند. برای مطالعه اساسیتر این مسئله، از بسته شبیهسازی تهویه «ونتسیم» برای انجام مطالعه موردی از معدن زغالسنگ بولیانتا استفاده گردید. معلوم شد که ایزولهکردن و تحتفشار قرار دادن پنل لانگوال فعال میتواند این مسئله را کاهش دهد و با تغییر عملکرد فن کمکی و مقاومت ریگلاتور تهویه میتوان اختلاف فشار را تعدیل کرد. همچنین با استفاده از سیستم تهویه بوستر و از طریق تعدیل وظایف فن میتوان این مسئله را کاهش داد. شبیهسازی تهویه ابزاری قوی برای مطالعه کنترل خودسوزی در معادن زیرزمینی زغالسنگ است.
1-مقدمه
زغالسنگ، به عنوان ماده کربندار، در اثر دماهای محیطی میتواند اکسید شود و گرما ایجاد کند ]4-1[. خودگرمایشی یا حتی خودسوزی توده زغالی سبب بروز شرایط نامطلوب در بسیاری از فرآیندهای استخراج و بهرهبرداری زغال میشود ]2، 5 و 6[. علیالخصوص آتشسوزیهای معادن زیرزمینی زغالسنگ به علت ایجاد تهدید شدید برای معدنچیان، از بین بردن داراییهای ارزشمند معدن زغال و ایجاد گازهای سمی و گلخانهای به عنوان یکی از مخاطرات ویرانگر معدنی شناخته شده است ]7 و 8[. مروری بر تاریخ معدنکاری زغالسنگ استرالیا، بین سالهای 1960 تا 1991 نشاندهنده بیش از 125 حادثه آتشسوزی در نیوساوتولز و حداقل 68 حادثه آتشسوزی در کوینزلند است که بیشتر آنها در کارگاههای زیرزمینی بودهاند ]9[. از 1990 تا 1999، تقریباًَ 17% از 87 آتشسوزی گزارش شده از معادن زیرزمینی زغالسنگ ایالات متحده در اثر خودسوزی رخ دادهاند ]10[. در هند، 75% از آتشسوزیهای معادن زغال در اثر خودسوزی رخ داده است ]11[. در چین، حوادث خودگرمایشی در بیش از 50% از معادن زغالسنگ رخ داده است و برآورد میشود که تنها در چند معدن مهم زغال، 360 حادثه آتشسوزی هر سال در اثر خودسوزی رخ میدهد ]12[. یک سوم از 254 مورد آتشسوزی معدن گزارش شده طی دوره 1970 تا 1990 در آفریقای جنوبی، در اثر خودسوزی زغال به وجود آمده است....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.