چکیده
رسانه حسی چندگانه (یا mulsemedia) چند عنصر رسانه را که سه یا تعداد بیشتر از حسهای انسان را درگیر میکند، ترکیب کرده و مشابه بیشتر محتواهای رسانه دیگر، برای توزیع بر روی شبکههای موجود، نیاز به پشتیبانی دارد. این مقاله، یک چارچوب mulsemedia انطباقی (یا ADAMS)را برای توزیع مقیاسپذیر ویدیو و داده حسی به کاربران، پیشنهاد میدهد. برخلاف روشهای انطباق دوبعدی کانال-منبعی موجود برای پخش پیوسته (استریم) ویدیو، چارچوب ADAMS شامل سه بعد انطباقی مشترک میباشد: منبع ویدیو، منبع حسی و بهینهسازی شبکه. ADAMS، با استفاده از طرح توصیفی MPEG-7، پیوستگی چندین اثر حسی (برای مثال، لامسهای، بویایی، حرکت هوا و ...) را بهعنوان فراداده در استریم های چندرسانهای، توصیه میکند. طرح ADAMS شامل هر دو روش انطباق دانهدرشت و دانهریز در سمت سرور میشود: انطباق جریان mulsemedia و زمانبندی اولویت بسته. برای توسعه دو ماژول، از بازخورد گرفته شده از طریق ارزیابی کیفیت ذهنی و شرایط شبکه استفاده میشود. ارزیابی ذهنی، سطح لذت کاربران را هنگام قرار گرفتن در معرض نمایش سکانسهای mulsemedia و چندرسانهای و همچنین برای مطالعه سطوح اولویت کاربران در برخی از جلوههای حسی در محتوای سکانسهای mulsemedia با عناصر ویدئویی در سطوح کیفیت مختلف، بررسی کرده است. نتایج مطالعه ذهنی، راهبردها را از یک استراتژی انطباقی که یک ترکیب بهینه را برای سگمنت های ویدیو و داده حسی تحت یک پهنای باند محدود معین و نیازمندیهای کاربر انتخاب میکند، مطلع کرد. آزمونهای ادراکی کاربران نشان میدهد که ADAMS چگونه نسبت به راهحلهای توزیع چندرسانهای موجود، ازلحاظ کیفیت دریافت کاربر و لذت کاربر در طول پخش پیوسته انطباقی چندین محتوای mulsemedia، بهتر عمل میکند. بهاینترتیب، حالت توزیع mulsemedia انطباقی مناسب را نسبت به مکانیسمهای انتقال انطباقی چندرسانهای معمول، برجسته کرده و مورد تأیید قرار میدهد.
1-مقدمه
سرویسهای رسانه ارزشمند شامل پخش پیوسته ویدیو، صدا روی IP، کنفرانس ویدئویی، بازی آنلاین، شبکهسازی اجتماعی و ... در جهت توزیع شدن برای کاربران، نیازمند شبکههایی با پهنای باند بالا هستند. در حال حاضر، زیرساخت فعلی شبکه به سمت یک محیط شبکه ناهمگن که در آن شبکههای سیمی، بیسیم، ماهوارهای، نوری و ... بهطور همزمان وجود داشته و از توزیع محتوای شبکه مبتنی بر فناوریهای مختلف و خانوادههای پروتکلی شامل IEEE 802.3 (اترنت)، IEEE 802.11 (WiFi)، IEEE 802.16 (WiMAX)، UMTS، LTE و ... پشتیبانی میکند، تکامل یافته است. قابلتوجه است که تنوع بسیار زیاد دستگاهها که بیشتر آنها متحرک هستند، موجب میشود که تعداد کاربرانی که به آخرین سرویسها روی این شبکههای دسترسی دارند، بیشتر شود. باوجود افزایش موجودیت پهنای باند، رشد تعداد کاربران با سرعت نمایی که به افزایش نیاز به منابع شبکه در بیشتر برنامههای کاربردی پیوند خورده است، یک نبرد دشوار را برای پشتیبانی کیفیت بالا برای این سرویسها، پیش میبرد. این مسئله مخصوصاً برای سرویسهای مبتنی بر چندرسانهای که به فاکتورهای توزیع شبکه حساستر هستند، صدق میکند. برخلاف این پیشزمینه، راهحلهای متنوعی برای افزایش کیفیت دریافتی کاربر، شامل طرحهای توزیع چندرسانهای انطباقی، پیشنهاد شده است...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.