چکیده
مطالعه تلفیقی زغال با استفاده از روشهای رزونانس پارامغناطیسی الکترونی و نوری، اسپکتروسکوپی مادون قرمز و اسپکتروسکوپی رامان صورت گرفت. معلوم شد که محتوی گاز زغال به وسیله درجه زغال و ساختمان مواد آن و نیز به وسیله ساختار لایه زغالی در سطوح ماکرو، میکرو و نانو که در هم تنیده هستند تعیین میشود. معلوم گردید که اندازه و میزان حبابهایی که احتمالاً منشای دیرینه دارند و میزان متان لایه زغالی با هم ارتباط دارند. تاثیر هر سطح مقیاس ساختار لایه زغالی بر محتوی گاز معلوم شد. نویسندگان مزیتهای مطالعه تلفیقی زغال گازدار را با روشهای فیزیکی نشان دادند که این این روشها مکمل یکدیگر در سطوح مختلف ساختار زغالی هستند.
1-مقدمه
ترکیدنهای ناگهانی و شدید زغالسنگ و گاز از رگه زغالی صلب به درون ورودی معدن (ترکیدنهای گاز) ممکن است سبب آسیب جدی به سلامت انسان، محیط زیست و سازههای مهندسی شود و این خطر یکی از مسائل رایج در معدنکاری زیرزمینی لایههای زغالسنگی گازدار عمیق در روسیه و سایر کشورهای تولیدکننده زغالسنگ در سطح جهان است. خطر ضربه گاز با عمق و نرخ تولید زغال افزایش مییابد. انفجارهای گاز به ویژه طی تولید از رگههای نزدیک به هم برای مثال در حوضه زغالی کوزنتسک رخ میدهند. بنابراین، مسائل ایمنی در این خصوص از اولویت بالایی برخوردارند ]1[.....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.