چکیده
ضرایب کلی حجمی انتقال جرم با استفاده از مدل نفوذ برای سیستم آب – تولوئن – استون در یک ستون استخراج پرشده ضربه ای اندازه گیری شده است. آزمایشات برای هر دو جهت انتقال جرم انجام شده است. اثرات متغیرهای عملیاتی از جمله شدت ضربه ها و شدت جریان های فازهای پراکنده و پیوسته بر روی ضرایب کلی حجمی انتقال جرم بررسی شده است. یافته های تجربی نشان می دهند که شدت ضربه ها و جهت انتقال جرم اثر بزرگی بر ضریب کلی حجمی انتقال جرم دارد. اثرات شدت جریان فاز پیوسته و پراکنده مهم اما ضعیف تر هستند. نتایج تجربی به دست آمده در این کار با برخی از انواع دیگر ستون های استخراج مقایسه شده است. در نهایت، دو رابطه تجربی برای پیش بینی ضریب کلی حجمی انتقال جرم فاز پیوسته به عنوان اعداد شروود و رینولدز استنتاج شده است. سازگاری خوبی بین پیش بینی ها و آزمایشات برای تمام شرایط عملیاتی مورد بررسی وجود دارد.
1-مقدمه
استخراج مایع-مایع یکی از گسترده ترین عملیات واحد مورد استفاده در تکنولوژي جداسازی به خصوص در رفتار با ضایعات در بازفرآوری سوخت هسته ای است. عملیات شامل جداسازی یک یا چند ماده (حل شونده) حاضر در یک فاز جامد یا مایع به وسیله افزودن فاز مایع دیگر است که این مواد عمدتا انتقال می یابند. این انتقال جرم اغلب در استخراج ناهمسو انجام می شود. راندمان کنتاکتورهای مایع مایع در درجه اول وابسته به درجه آشفتگی سیستم و منطقه بین سطحی در دسترس برای انتقال است. نرخ انتقال جرم را می توان با حرکت ضربه ای یک دستگاه مکانیکی یا الکترونیکی خارجی به مایعات وارد ساخت. قطعات مکانیکی داخلی حذف ، نشت حداقل و ضربه زن می تواند جدا شود...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.