چکیده
آزمایش های تجربی مربوط به پیوندهای بین حاکمیت شرکتی و سرمایه ی فکری به خصوص از منظر اقتصادهای در حال ظهور تحت پژوهش هستند که در آن اقتصادها مکانیسم های حاکمیت شرکتی به تشریفات زیاد ناشی از تسلط خانوادگی گرایش دارند. هدف این پژوهش نشان دادن این شکاف در نوشتجات افشائیه ی سرمایه ی فکری با تعهد به بررسی تجربی رابطه بین حاکمیت شرکتی و وسعت افشائیه ی سرمایه ی فکری در شرکت های بنگلادشی است. ضمنا، یافته هایی مهم این پژوهش نشان می دهند که یک رابطه ی غیرخطی بین مالکیت خانواده و وسعت افشائیه ی سرمایه ی فکری وجود دارد. این تحقیق همچنین دریافت که مالکیت خارجی، استقلال هیئت مدیره، و حضور کمیته های حسابرسی به طور مثبت با وسعت افشائیه ی سرمایه ی فکری مرتبط هستند. به طور معکوس، دوگانگی خانوادگی (یعنی، جاییکه جایگاه های مدیر اجرایی (مدیر عامل) و ریاست توسط دو فرد از همان خانواده تصاحب می شوند) به طور منفی با وسعت افشائیه ی سرمایه ی فکری مرتبط است.
1- مقدمه
در اقتصادهای دانش محور امروزی، سرمایه ی فکری (علاوه بر سرمایه ی مالی و فیزیکی) نقش معناداری در فرآیند خلق ارزش سازمان ها ایفا می کند. استدلال می شود که موفقیت بسیاری از سازمان های قرن 21 بر توانایی آنها در گشودن و کاوش سرمایه ی فکری برای کسب حداکثر مزیت سازمانی متکی است (کنان و آگستام، 2001؛ ناهاپیت و گوشال، 1998). کنان و آگستام (2001) در میان اولین نویسندگانی قرار داشتند که پیوندهای مفهومی بین حاکمیت شرکتی و سرمایه ی فکری را شناسایی کردند. آنها استدلال کردند که تصمیم گیرندگانِ مسئول حاکمیت شرکتی یک سازمان "مسئولیت امانت داری" در استفاده از مزیت کامل سرمایه ی فکری، علاوه بر سرمایه ی مالی و فیزیکی دارند. هدف این پژوهش کمک به زمینه ی تحقیق در مورد افشائیهی سرمایه ی فکری (برای مثال سربیونی و پاربونت، 2007؛ هیدالگو، گارسیا مکا و مارتینز، 2011؛ لی، پایک و هانیفا، 2008 را ببینید) از طریق بررسی رابطه ی بین ویژگی های مختلف حاکمیت شرکتی و وسعت افشائیه ی سرمایه ی فکری می باشد…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید