چکیده
به منظور بهبود شکل پذیری هسته دیوار در ساختمان های بلند که در معرض نیروی فشاری محوری قابل توجه و اثر لرزه ای قرار دارند، یک دیوار کامپوزیت فولادی دوجداره با هسته بتنی (CFDSP) با استفاده از بتن با مقاومت زیاد، پیشنهاد می شود. دیوار کامپوزیت CFDSP متشکل از ستون های لوله ای با هسته بتنی در دو جداره و دیوار دو جداره فولادی با هسته بتنی می باشد که توسط چندین قطعه سخت کننده قائم متصل شده به صورت عرضی به وسیله ورق های زبانه دار تقسیم شده است. به منظور بررسی گسترده مکانیزم سازه ای این نوع دیوار کامپوزیت CFDSP، دوازده نمونه تحت نیروی محوری فشاری قابل توجه و بار جانبی سیکلی معکوس آزمایش شده اند. هیچ گونه کمانشی در سطح ورقه های فولادی ناشی از نسبت های مناسب عرض به ضخامت ورق های فولادی مشاهده نمی شود، به طوری که ورقه های فولادی سطحی و هسته بتنی می توانند به خوبی در کل فرآیند بارگذاری متناسب با هم عمل کنند. تمامی نمونه ها توانایی استهلاک انرژی و ظرفیت تغییر شکل مناسب با منحنی های هیسترتیک کامل و نسبت های دریفت نهایی از خود نشان داده اند که این موضوع به معنای استفاده از بتن با مقاومت زیاد در سازه های مقاوم لرزه ای هنگام استفاده از دیوارهای جدید می باشد. بر مبنای نتایج آزمایش، کاهش سختی و مقاومت مورد بررسی قرار گرفته و خصوصیات تغییر شکل تمام نمونه ها به صورت دقیق مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در نهایت روش برآورد مقاومت بر مبنای روش تحلیل مقطع ارائه شده و برخی از الزامات جهت انجام طراحی پیشنهاد خواهد شد.
-1مقدمه
در سال های اخیر، چندین ساختمان بلند در چین احداث شده است. دو ساختمان بلند چین، PINGAN IFC و برج شانگهای دارای ارتفاعی بیش از 600 متر می باشند. در یک ساختمان بسیار بلند مدرن، معمولا از یک سیستم سازه ای هیبریدی لوله ای جهت رفتار لرزه ای کلی آن، سختی جانبی قابل توجه، هزینه کم و سرعت ساخت بالا استفاده می شود. با توجه به این که هسته لوله متحمل قسمت اعظم اثر لرزه ای شده و نقش مهمی را در استهلاک انرژی ایفا می کند، دیوار سازه ای لوله به عنوان یکی از مهم ترین المان های طرح لرزه ای کل سیستم سازه شناخته می شود…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.