چکیده
یک مدل ریاضی کلی برای بیان رابطه تنش کرنش بتن محصور شده با FRP ساخته شده است. این رابطه برای هر هر دو ستون دایروی و مستطیلی کاربردی بوده و پارامترهای اصلی که بر پاسخ تنش-کرنش اثر می گذارند، لحاظ می کند. این پارامترها شامل مساحت و مشخصات مصالح دورپیچ های خارجی FRP، نسبت ابعادی مقاطع ستون مستطیلی، شعاع کنج مورد استفاده برای نصب FRP و نسبت حجمی و آرایش فولاد عرضی داخلی می باشند. مدل پیشنهادی، به دقت نتایج آزمایشگاهی پاسخ تنش-کرنش و بار-تغییرشکل ستون های دایروی و مستطیلی را مجدداً نتیجه می دهد. علاوه بر اهمیت آن در ارزیابی اثر محصورشدگی FRP بر مقاومت محوری نهایی ستون های بتنی، رابطه تنش-کرنش ایجاد شده را می توان بطور کارآمد و موثر برای تحلیل پاسخ بتن محصور شده با FRP تحت انواع مختلف بارگذاری های اعمالی بکار برد.
1-مقدمه
چند مطالعه آزمایشگاهی برای محاسبه مشخصه های مقاومت محوری ستون های بتنی که در سطح خارجی با کامپوزیت های پلیمر مسلح به الیاف (FRP) محصور شده اند، انجام شده است. این مطالعات اغلب پارامترهای مهم را که بر مقاومت محوری ستون های محصور شده با FRP اثر می گذارند، تعیین کرده است (1). این پارامترها شامل مساحت و مشخصات مصالح مسلح کننده عرضی FRP، آرایش آرماتورها، نوع مقطع ستون (مستطیلی، دایروی)، نسبت ابعاد مقطع مستطیلی و شعاع کنج مقطع آماده سازی شده برای نصب FRP می باشد. هرچند اغلب این پارامترها مشابه پارامترهایی هستند که بر پاسخ تنش-کرنش بتن محصور شده با فولاد تأثیر می گذارند، اما چون فولاد رفتاری الاستوپلاستیک دارد در حالی که FRP مصالحی با رفتار الاستیک خطی است، مقاومت محوری و رفتار تنش-کرنش برای بتن محصور شده با کامپوزیت های FRP، در مقایسه با بتن محصور شده با خاموت تفاوت اساسی دارد....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.