چکیده
قریب به 35 سال است که تحقیقات مربوط به مذاکرات تجاری بین المللی جریان دارد. این مذاکرات در دو پارادایم عمده توسعه یافته است: کلان استراتژی که برکل سازمان متمرکز است وخُرد رفتاری که بر افراد تمرکز دارد. پارادایم اول به دو بخش روابط تجاری-دولتی و جریان های رابطه بین شرکت ها تقسیم بندی می شود در حالی که پارادایم دوم از شاخه های مطالعات تطبیقی و میان فرهنگی تشکیل شده است. اگرچه مقاله حاضر این بخش های ادبیات را به طور خلاصه بیان می کند، هدف اصلی آن ارائه نقدی از این پژوهش، در نظر گرفتن سهم آن در عمل و زمینه مذاکره های بین المللی و ترغیب اندیشه ها برای تحقیقات آتی است.
1-مقدمه
در اوایل سال 2006 فولاد سازی آرسلور در لوکزامبورگ که با موفقیت دوفاسکوی کانادا را سال گذشته از تیسنکروپ آلمان به سوی خود جلب کرده بود؛ خود هدف استفاده میتال استیل، شعبه اصلی و مرکزی یک شرکت هندی واقع در هلند قرار گرفت. در همان دوره بوئینگ آمریکا 27 دریم لاینرز 787 به نیروی هوایی هند فروخت و یک قرارداد عرضه را با شرکت توری ژاپن برای فیبرکربن مورد نیاز جهت ساخت هواپیما به مرحله نهایی رساند. شرکت گوگل (ایالات متحده آمریکا) در چین با مقامات دولتی بر سر شرایط نظارتی جهت بهره برداری از موتور جستجوی اینترنتی آنها مذاکره کرد.
اینها فقط چند نمونه از میلیون ها مذاکره تجاری بین المللی است که دراوایل سال 2006 انجام گرفت. این موارد تیترهای جذاب بودند اما عاملان سطوح پایین نیز در فراسوی مرزها با هم مذاکره می کنند. روی هم رفته به نظر می رسد در سال های اخیر میزان مذاکرات تجاری بین المللی در سراسر جهان گسترده تر شده است و نشانی از کاهش در آن به چشم نمی خورد. این یک دلیل بسنده است تا از خود بپرسیم که در مورد چنین مذاکراتی چه می دانیم. به جای برشمردن آنچه که تاکنون آموخته ایم می توانیم این نکته را درنظر بگیریم که در حال حاضر چه مقدار از این پدیده را درک می کنیم...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.