چکیده
MOOC یا دوره های آموزشی باز و آنلاین کلان مبتنی بر منابع آموزشی باز (OER) یکی از روش های فراگیر برای دسترسی به آموزش با کیفیت، مخصوصا برای افرادی که در مناطق دوردست و یا محروم زندگی می کنند، می باشد. در مطالعه حاضر به تحلیل وضعیت MOOC، سوالات پژوهشی باز و تعیین موضوعات و اهداف جالب برای مطالعات آتی است. در نهایت، چارچوبی متشکل از کاربرد نرم افزارهایی با هدف بهبود و شخصی سازی مدیریت، ارائه، سودمندی و ارزیابی دوره های آموزشی آنلاین در سطوح فردی ارائه شده است.
1- مقدمه
به اعتقاد یونسکو، دسترسی همگانی به آموزش با کیفیت یکی از اصول مهم در برقراری صلح، توسعه اجتماعی و اقتصادی پایدار و مذاکرات بین فرهنگی می باشد. منابع آموزشی باز (OER) فرصتی استراتژیک برای بهبود کیفیت آموزش و همچنین تسهیل مذاکرات سیاسی، به اشتراک گذاری دانش و ظرفیت سازی فراهم می آورند. یکی از متداول ترین روش ها در یادگیری الکترونیکی، MOOC و یا دوره های آموزشی باز و آنلاین کلان می باشد. به گفته سیمون (2) MOOC تداوم گرایش به نوآوری، تجربه و کاربرد تکنولوژی جهت یادگیری آنلاین و از ره دور است که در نهایت فرصت های یادگیری متنوعی را در اختیار فراگیران قرار می دهد. به گزارش commonwealth of learning، MOOC وسیله ای برای تسهیل خلق، توزیع و کاربرد دانش و اطلاعات برای یادگیری و بهره مندی از مزایای منابع آنلاین موجود نظیر OER می باشد و می توان از آن برای حمایت از شبکه های اجتماعی و سایر انواع "ارتباط سازی" میان شرکت کننده ها می باشد. بنابراین، قدرت MOOC مبتنی بر مشارکت فعال تعداد وسیعی از از دانش آموختگان خود سازمانده و ارتباطات وسیعی است که با استفاده از پلتفرم های دوره آموزشی و سایر ابزارهای تعامل اجتماعی موجود میان آنها شکل می گیرد…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.