چکیده
فرآیند جهانی شدن باعث ایجاد شرایط مناسب برای توسعه پویای مراکز اقتصادی هم در سطح ملی و هم در سطح منظقه ای شده است. بنابر این، این ممکن است مانعی برای رشد کشور های پیرامون و منطقه شود. در اتحادیه اروپا می توان روند همگرایی را در سطح ملی تأیید کرد. با این حال، در کشورهای اروپای مرکزی همگرایی اقتصادهای ملی از رشد پایدار در سطح منطقه ای و روند همگرایی منطقه ای پشتیبانی نمی کند. این وضعیت اغلب منجر به کاهش منابع کمیاب در مناطق پیرامون می شود، که تاثیر منفی بر پتانسیل کارآفرینی و انکشاف اجتماعی و اقتصادی پایدار می گذارد. در بلندمدت، رشد فضایی نامتعادل می تواند مانع بزرگی برای ارتقا رفاه باشد. در این زمینه، هدف مقاله این است که کیفیت محیط کارآفرینی در لهستان را در سطح منطقه ای و در چارچوب پایداری تحلیل کنیم. این تحقیق برای مناطق NUTS 2 در سالهای 2010-2014 صورت گرفت. کیفیت محیط کارآفرینانه در اینجا به عنوان یک پدیده چند معیاره مطرح است که باید به عنوان یک متغیر نامناسب مورد توجه قرار گیرد. بنابراين، در تحقيق، تحليل مدل معادلات ساختاري (SEM) مورد استفاده قرار گرفت. مقادیر متغیر پنهان بر مبنای تحلیل عامل، که اطلاعاتی در مورد توسعه اجتماعی و اقتصادی مناطق لهستانی ارائه می دهد، تعیین کننده شرایط کارآفرینی است. به منظور دسته بندی مناطق برای یکپارچگی و همگن سازی، از روش های قطعه بندی طبیعی استفاده شده است. تحقیق انجام شده، روند بهبود شرایط کارآفرینی در اکثر مناطق NUTS 2 در لهستان را تایید می کند. از منظر فرآیند همگرایی منطقه ای، می توان برخی عوامل مثبت مانند پیشرفت قابل توجه در برخی از مناطق توسعه نیافته را مورد اشاره قرار داد. با این حال، تسلط منطقه مرکزی و تفاوت های قابل توجه بین NUTS 2 هنوز هم نسبتا پایدار و گسترده است. از دیدگاه روش شناسی، مقاله کاربرد پذیری روش SEM را در سطح ملی و منطقه ای با استفاده از داده های آماری ملی نشان می دهد.
1-مقدمه
سطح کارآفرینی در حال حاضر به عنوان یکی از مهمترین عوامل نامشهود رشد در کشورهای توسعه یافته محسوب می شود. این برای ساختن دانش رقابتی مبتنی بر اقتصاد بسیار مهم است. به رغم این واقعیت که در بازارهای جهانی شرکت های چند ملیتی بیشتر در کشورهای اروپای غربی قرار دارد، ولی بیش از 50 درصد از اشتغال و تولید ملی توسط شرکت های کوچک و متوسط ایجاد می شود. بنابر این، با توجه به رشد رقابت در سطح بین المللی، کارآفرینی برای داشتن اقتصادی اثربخش هم در سطح ملی و هم در سطح منطقه ای ضروری است ( آگراوال 2016، آدامویز و ماچلا 2016، پیترزاک، بالسرزاک 2016، سعید و همکاران 2017، کلوسنیکوف و بلاس 2016، مایر و همکاران 2016، یان و همکاران 2017، ملاس و همکاران 2017). این عامل معمولا در بسیاری از استراتژی های ملی در مورد رشد مورد اشاره قرار می گیرد و در برنامه 2020 به شدت تاکید شده است. این بخش مهمی از فرآیند پایداری اجتماعی اقتصادی و یا مفاهیم توسعه پایدار و همچنین برای بهبود سرمایه اجتماعی در یک اقتصاد بسیار مهم و حیاتی است...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.