چکیده
این مقاله از دو بعد به بررسی توانمندی پرداخته و به طور همزمان رویکرد انتقادی توصیفی و هنجاری را در قبال آزادی اتخاذ میکند. همچنین برای تعهد به پژوهش تجربی هم از عملگرایی انتقادی استفاده شده است. این مقاله براساس عمل گرایی جان دیویی از رویکرد انتقادی حمایت کرده که به اندازهی بررسی تجربی دارای اهمیت مفهومی است. اجرای اصلاحات در حوزهی آموزش شغلی فرانسه مدنظر است و رویکرد توانمندی در قبال ایدهی آزادی در سه سطح به طور جداگانه مورد بررسی قرار میگیرد: سطح نهادی (سیاست دولتی)، سطح سازمانی (در اینجا همان شرکت است) و سطح فردی (زندگینامهای).
1-مقدمه
آزادی فردی به تکیه گاهی برای نوسازی دولت رفاه اروپایی تبدیل شده (کمیسیون اروپا، 2007) که مبنایی را برای اصلاحات سیاستهای اجتماعی و بازار نیروی کار ملی فراهم میکند (ون دروین و همکاران، 2012). این اصلاحات به نهادینه سازی یک چهارچوب هنجاری و اخلاقی پرداختهاند که مدل فعال، مسئولانه و خوداشتغالی را برای افرادیکه به دنبال سازماندهی و معنادادن به زندگیشان هستند، فراهم میکند (فوکو، 1998؛ بروکلینگ،2007). این مقاله به بررسی نقش رویکرد توانمندی آمارتیا سن و مارتا نوسباوم (نوسباوم و سن، 1993) پرداخته و اثر آن رویکرد را روی سنجش انتقادی نسل جدیدی از سیاستهای اجتماعی کنش گرا بررسی کرده است. مفاهیم اصلی این سیاستها شامل آزادی فردی، مسئولیت پذیری و توانمندسازی هستند. رویکرد توانمندی به مفهوم سازی آزادی پرداخته که امکان شناخت مفهومی و تجربی مفاهیم دوگانه و متغییر تحولات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی فعلی را فراهم میکند. در همین راستا، این مقاله به طور گستردهای به بررسی سهم رویکرد توانمندی در جامعهشناسی انتقادی پرداخته است....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.