چکیده
نشان داده شده است که هیپرگلیسمی حاد باعث اختلالات شناختی در مدلهای حیوانی می شود. درک رو به رشدی از اثرات متعدد هیپرگلیسمی بر عملکرد نورونی و همچنین عملکرد سد خونی- مغزی (BBB) وجود دارد. در انسان، هیپوگلیسمی به خوبی به عنوان عامل نقص های شناختی شدید شناخته شده است، اما هیپرگلیسمی کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. ما یک مورد از نقص عصبی-شناختی انتخابی در تنظیم هیپرگلیسمی حاد ارائه می کنیم. یک پیرمرد 60 ساله که در بیمارستان برای بخشی از هیپرگلیسمی در تنظیم ملیتوس دیابت تازه تشخیص داده شده که توسط استفاده استروئیدی رسوب کرده بود، بستری شد. او تحت درمان با انسولین قرار گرفت و مرخص شد و بعدا به علت اختلال حافظه مجددا مراجعه کرد. نقص ها شامل اختلال در حافظه فعال و لظهاری تا نقطه ضعف قابل توجهی در عملکرد کلی بیمار بود. بیمار ضایعات ساختاری در تصویر برداری MRI مغز یا سایر بیماری های سیستمیک برای توضیح نقایص خاص خود نداشت. ما پیشنهاد می کنیم که هیپرگلیسمی حاد ممکن است موجب آسیب های عصبی و نارضایتی بیمار از عملکرد حافظه شده باشد.
1-مقدمه
شیوع دیابت و چاقی در بسیاری از نقاط مختلف جهان در حال افزایش است. عوارض عمده دیابت به خوبی شناخته شده و به طور کلی به عنوان عوارض کلان و خرد عروقی طبقه بندی شده است. عوارض حاد دیابت شامل کتواسیدوز، حالت های هیپراسومولار و اختلالات متابولیکی متعدد است. هیپرگلیسمی و دیابت مزمن مرتبط با دمانس عروقی و افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند، اما هیچ رابطه ای با بخش های حاد هیپرگلیسمی شدید نشان داده نشده است (1). اگر چه هیپوگلیسمی ناشی از تغییرات حاد تعادل و آگاهی شناخته می شود، اما هیپرگلیسمی و اثر آن بر وضعیت ذهنی کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.