چکیده
در اغلب کودکان مبتلا به آسم، استرویید های استنشاقی منجر به تسکین و کنترل نشانه های آسم می شوند. با وجود درمان مناسب، نشانه های تنفسی و خس خس سینه مداوم در کودکان خردسال تلویحا به معنی آن است که تشخیص های دیگری نیز باید مد نظر قرار بگیرد. تاخیر در تشخیص درست منجر به معاینات غیر ضروری، درمان نامناسب و عوارض ناشی از آنها می شود. در مطالعه حاضر گزارشی در مورد سه بیمار ارائه شده است که در بازه زمانی سپتامبر 2010 و می 2012 به دلیل خس خس سینه مداوم به دلیل گرفتگی نای ناشی از ناهنجاری عروقی به بیمارستان دانشگاه سلطان قابوس در مسقط عمان مراجعه کرده بودند. کلیه بیماران دارای دو قوس آئورت بودند که باعث می شد فشار زیادی به نای وارد شود که در نتیجه آن مشکلات تنفسی و تغذیه نمود یافته بود. بعد از جراحی، کلیه بیماران بهبود یافته و دیگر نیازی به مصرف دارو نداشتند. بدون احتمال مشکوک بالینی و تصویربرداری مناسب، ناهنجاری های عروقی مادرزاد به مدت چندین سال بدون تشخیص باقی می مانند. نوزادان و کودکان مبتلا به خس خس سینه مزمن باید در اولین فرصت ممکن از نظر ناهنجاری های عروقی بررسی شوند. پزشکان عمومی باید کلیه بیماران را جهت بررسی های بیشتر و مدیریت بهتر، به بیمارستان های دانشگاهی ارجاع دهند.
1-مقدمه
خس خس سینه یکی از مشکلات پزشکی متداول در دوران اوایل کودکی است. اغلب شرایطی که منجر به بروز خس خس سینه در کودکان می شوند خوش خیم و خودمحدود ساز هستند. با این حال وقتی خس خس سینه قبل از سن یک سالگی بروز می یابد، ارزیابی و معاینه دقیق اهمیت مضاعف می یابد. همچنین، همانطور که پاین و همکاران گزارش کرده اند، ارزیابی دقیق دوباره بیمار مبتلا به آسم که به درمان های کلاسیک واکنش درمانی نشان نداده است بسیار حائز اهمیت است تا سبب شناسی این شرایط آشکار شود. آسم کودکی که به صورت درست و مناسب کنترل نشده است می تواند از استفاده نادرست از دستگاه های تنفس مصنوعی، عدم رعایت توصیه های درمانی و یا مواجهه با عوامل تحریک کننده نشات بگیرد. در کودک خردسال دارای خس خس سینه که به درمان پاسخ نمی دهد، لازم است سایر دلایل شناخته شود...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.