چکیده
تعداد گره های داخلی برخی از wsnها زیاد و انرژی آنها محدود است و منبع بیشتری برای شارژ ندارند. طبیعی است که در این شبکه ها با توسعه گره های حسگر و عملیات آنها، گره های غیر فعال ارتباط خود را با شبکه از دست بدهند، به همین دلیل شبکه به چند بخش تقسیم میشود. بازیابی گره های معیوب و خود-ترمیمی برای جلوگیری از تقسیم شبکه ضروری است. ما در این پایان نامه روشهایی برای حفظ ساختار خوشه در زمان وقوع نقصِ ناشی از اتمام انرژی گره ها طراحی می کنیم. در ابتدا گرهی که بیشترین انرژی را در خوشه دارد، مرکز خوشه می شود و گرهی که پس از آن بیشترین انرژی را دارد، به عنوان مرکز ثانویه تعیین می شود. از این پس، انتخاب مرکز خوشه و مرکز ثانویه بر اساس مقدارِ انرژی باقی مانده است. ما برای شبیه سازی کمیته ای پلت فرم از نرم افزار متلب استفاده می کنیم. برای ارزیابی الگوریتم، مصرف انرژی در خوشه و تعداد خوشه ها را محاسبه می کنیم. در آخر، روش پیشنهادی را ارزیابی کرده و با روش های قبلی مقایسه می نماییم و نشان میدهیم که این مدل نسبت به روش های دیگر مانند Venkataraman، از نظر نرخ مصرف انرژی بهتر است.
-1مقدمه
پیشرفت های اخیر در زمینه MEMS (سیستم های مکانیکی میکرو-الکتریک) و فناوری شبکه بیسیم، توسعه دستگاه های کوچک، ارزان قیمت، کم مصرف (از نظر انرژی) و توزیع شده، با قابلیت پردازش محلی و ارتباط بیسیم را امکان پذیر ساخته است. این دستگاه ها گره حسگر نامیده می شوند. استفاده از حسگرها یک روش راحت برای اپلیکیشنهایی است که در محیط های خشن و با نظارت پایین اجرا می شوند. در این محیط ها استفاده از روش های معمولی غیرممکن و پرهزینه است. حسگرها معمولاً قدرت پردازشی و ارتباطی محدودی دارند و به صورت اد-هاک در منطقه مورد نظر قرار می گیرند تا بر رویدادها نظارت کرده و دادههای محیطی را جمع آوری کنند. چند نمونه از این اپلیکیشن ها عبارتند از نظارت بر شرایط آب و هوا، شرایط نگهداری، نظارت بر محل زیست جانوران، تشخیص زمین لرزه، مراقبت های نظامی، ردیابی موجودات، فضاهای هوشمند و غیره. گرههای حسگر معمولاً یک بار مصرف هستند و تا زمانی که انرژی آنها تمام می شود کار می کنند. بنابراین باید مصرف انرژی را مدیریت کنیم تا حسگرها بتوانند تا پایان یک وظیفه خاص، به کار خود ادامه دهند [1-6]…
از طریق لینک زیر می توانید مقاله انگلیسی را به صورت رایگان دانلود فرمایید و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده نمایید.